Ořechy orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a nakrájíme je nahrubo.
2
Tuňáka necháme okapat v cedníku a poté ho rozdrobíme na menší kusy do mísy.
3
Mrkev nahrubo nastrouháme. Papriku nakrájíme na jemné nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka.
4
Zeleninu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Poté ji lehce promačkáme, aby pustila šťávu.
6
Přidáme citronovou šťávu, rozinky, krutony a polovinu nasekaných ořechů a promícháme.
6
Podáváme dozdobené tuňákem, zbylými ořechy a zakápnuté dresinkem
POSTUP NA DRESINK
1
Všechny suroviny smícháme v misce dohromady.
POSTUP NA KRUTONY
1
Troubu rozehřejeme na 160 °C. Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a promícháme je s olejem. Dáme na plech nebo do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut.
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef