Milí zákazníci, abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, počet položek nákupu je omezen na 35. Současně rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami (s výjimkou seniorů a ZTP). Při přebírání nákupu mějte prosím roušku a pokud to není nutné, nevracejte nám tašky ani vratné obaly. Všechny Vás prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA SALÁT

  • 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g oloupané mrkve
  • 30 g lískových ořechů
  • 150 g dužniny červené papriky
  • 30 g jarní cibulky
  • 30 g rozinek
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • špetka soli

SUROVINY NA DRESINK

  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru
  • 1 lžička sójové omáčky

SUROVINY NA KRUTONY

  • ½ rohlíku
  • 1 lžička olivového oleje

POSTUP NA SALÁT

  • 1
    Ořechy orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a nakrájíme je nahrubo.
  • 2
    Tuňáka necháme okapat v cedníku a poté ho rozdrobíme na menší kusy do mísy.
  • 3
    Mrkev nahrubo nastrouháme. Papriku nakrájíme na jemné nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka.
  • 4
    Zeleninu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Poté ji lehce promačkáme, aby pustila šťávu.
  • 6
    Přidáme citronovou šťávu, rozinky, krutony a polovinu nasekaných ořechů a promícháme.
  • 6
    Podáváme dozdobené tuňákem, zbylými ořechy a zakápnuté dresinkem

POSTUP NA DRESINK

  • 1
    Všechny suroviny smícháme v misce dohromady.

POSTUP NA KRUTONY

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a promícháme je s olejem. Dáme na plech nebo do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef