Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SALAD

  • 30 g lískových ořechů
  • 160 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě
  • 200 g oloupané mrkve
  • 150 g dužniny červené papriky
  • 30 g jarní cibulky
  • 30 g rozinek
  • šťáva z ½ citronu
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého pepře

INGREDIENTS FOR DRESSING

  • 2 lžíce majonézy
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička mletého sušeného zázvoru

INGREDIENTS FOR CROUTONS

  • ½ rohlíku
  • 1 lžička olivového oleje

INSTRUCTIONS FOR SALAD

  • 1
    Ořechy orestujeme nasucho na rozpálené pánvi dozlatova a nakrájíme je nahrubo.
  • 2
    Tuňáka necháme okapat v cedníku a poté ho rozdrobíme na menší kusy do mísy.
  • 3
    Mrkev nahrubo nastrouháme. Papriku nakrájíme na jemné nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na jemná kolečka.
  • 4
    Zeleninu vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme. Poté ji lehce promačkáme, aby pustila šťávu.
  • 5
    Přidáme citronovou šťávu, rozinky, krutony a polovinu nasekaných ořechů a promícháme.
  • 6
    Podáváme dozdobené tuňákem, zbylými ořechy a zakápnuté dresinkem

INSTRUCTIONS FOR DRESSING

  • 1
    Všechny suroviny smícháme v misce dohromady.

INSTRUCTIONS FOR CROUTONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Rohlík nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a promícháme je s olejem. Dáme na plech nebo do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby na 10 minut.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SALAD

INGREDIENTS FOR DRESSING

INGREDIENTS FOR CROUTONS