• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA SALÁT

  • 1 kg rajčat různých druhů, barev a velikostí
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 10 g lístků plocholisté petržele
  • 1 lžička soli

SUROVINY NA DRESINK

  • 50 g bílého vinného octa
  • 50 g cukru krupice
  • 75 g olivového oleje

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA SALÁT

  • 1Rajčata nakrájíme dle velikosti – menší (např. cherry rajčata) na poloviny, větší na čtvrtiny, na šestiny nebo na plátky.
  • 2Cibuli nakrájíme na velmi jemné plátky, propláchneme ji v ledové vodě a necháme okapat. Petržel nakrájíme nahrubo.
  • 3V míse smícháme nakrájená rajčata, okapanou cibuli,  petržel a sůl.
  • 4Před podáváním salát zalijeme dresinkem a promícháme.

POSTUP NA DRESINK

  • 1V misce smícháme suroviny a metličkou je šleháme tak  dlouho, dokud se nerozpustí cukr. Před podáváním  dresink znovu prošleháme.

TIP

Hotový dresink vydrží v lednici v uzavřené nádobě až týden.  Nakrájenou cibuli můžete spařit během 5 vteřin ve vroucí vodě a ihned ji přendat do nádoby s ledovou vodou, aby se již déle nevařila. Poté ji nechte okapat. Cibule přestane mít palčivou chuť.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA SALÁT

1 kg rajčat různých druhů, barev a velikostí
50 g oloupané červené cibule
10 g lístků plocholisté petržele
 
1 lžička soli
 

SUROVINY NA DRESINK

50 g bílého vinného octa
 
50 g cukru krupice
 
75 g olivového oleje
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.