Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 600 g filetů z kapra s kůží
  • 200 g majonézy
  • 120 g oloupané mrkve
  • 100 g cukru krupice
  • 80 g oloupané petržele
  • 80 g oloupaného celeru
  • 500 ml octa
  • 15 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • snítka kopru na ozdobu
  • 50 g soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Filety očistíme a nakrájíme na kostky 3×3 cm. Zeleninu nakrájíme na nudličky velikosti sirky.
  • 2Do hrnce nalijeme 600 ml vody a ocet a přidáme koření, cukr a sůl. Vše přivedeme k varu a necháme 10 minut vařit na středním ohni.
  • 3Přidáme zeleninu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na polovinu a vaříme 2 minuty. Přidáme nakrájenou rybu, přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a vaříme dalších 5 minut. Hrnec stáhneme z ohně a vše necháme nejlépe 24 hodin (minimálně však přes noc) vychladit.
  • 4Rybu scedíme, pečlivě vybereme veškeré koření a vyhodíme je. Nakonec ke kouskům ryby a zeleniny opatrně přimícháme majonézu. Salát necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočinout. Při podávání ho dozdobíme snítkou čerstvého kopru.
Tip
Zeleninu můžete místo krájení nastrouhat na hrubém struhadle. Lák musí být přechucený – lehce překyselený, lehce přesolený a lehce přeslazený. Chuť láku musí přejít do ryby. Pokud kapra necháte v láku 2 dny (v lednici), rozloží se i kosti. Kapr navíc lépe nasaje chutě. Do salátu můžete na poslední chvíli s majonézou přimíchat i několik pokrájených snítek čerstvého kopru.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

600 g filetů z kapra s kůží

Kapr - čerstvý půlený, filet s kůží, mražený filet s kůží bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g majonézy

Majonéza bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 g oloupané mrkve

 

100 g cukru krupice

 

80 g oloupané petržele

 

80 g oloupaného celeru

 

500 ml octa

 

15 kuliček černého pepře

 

5 kuliček nového koření

 

2 bobkové listy

 

snítka kopru na ozdobu

 

50 g soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.