• V Den vzniku samostatného československého státu fungujeme stejně, jako každý jiný. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front a až ke dveřím.

2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g polníčku
  • 200 g tyrolského špeku
  • 4 plátky toustového chleba
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 20 g oloupané šalotky
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 5 lžic řepkového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Z toustového chleba odkrojíme kůrku a nakrájíme ho na kostičky o hraně 0,5 cm.
  • 2Špek nakrájíme na kostičky o hraně 0,3 cm. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme rostlinný olej, přidáme špek a za stálého míchání restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájený toustový chleba a restujeme za častého míchání dozlatova. Poté dáme do misky.
  • 3Polníček důkladně propláchneme ve studené vodě, osušíme a dáme do mísy.
  • 4Šalotku nakrájíme najemno, dáme do misky, zalijeme vinným octem a metličkou postupně pomalu vmícháme řepkový olej. Dochutíme solí a pepřem a promícháme v míse s polníčkem.
  • 5Přidáme špek a krutony pečiva, promícháme a ihned podáváme.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

300 g polníčku

Polníček bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g tyrolského špeku

Tyrolský špek a libová slanina bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

4 plátky toustového chleba

 

2 lžíce rostlinného oleje

 

20 g oloupané šalotky

 

3 lžíce bílého vinného octa

 

5 lžic řepkového oleje

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.