Site languages:ČeskyEnglish

SUROVINY NA SALÁT

  • 180 g zralých jablek
  • 450 g zralých hrušek
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 g sýra niva
  • 50 g růžiček květáku
  • 100 g červeného hroznového vína
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky

SUROVINY NA DRESINK

  • 100 g javorového sirupu
  • 20 ml olivového oleje
  • 10 ml jablečného octa
  • špetka pepře
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

POSTUP NA SALÁT

  • 1
    Z jablek a hrušek vykrojíme jádřince a dužninu nakrájíme na kostky o hraně 1,5 cm. Promícháme je v misce s dresinkem.
  • 2
    Nivu rozdrobíme na menší kousky. Ořechy orestujeme nasucho 1 minutu na pánvi na vyšším ohni a dáme stranou.
  • 3
    Kuličky hroznového vína překrájíme napůl. Větší růžičky květáku překrájíme.
  • 4
    Do misky k jablkům a hruškám přidáme nivu, orestované ořechy, růžičky květáku, hroznové víno a pažitku a promícháme.

POSTUP NA DRESINK

  • 1
    Všechny suroviny metličkou vyšleháme v misce.

TIP

K přípravě budete potřebovat metličku a pánev.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA SALÁT

180 g zralých jablek
450 g zralých hrušek
50 g vlašských ořechů
 
100 g sýra niva
 
50 g růžiček květáku
 
100 g červeného hroznového vína
 
1 lžíce najemno nakrájené pažitky
 

SUROVINY NA DRESINK

100 g javorového sirupu
 
20 ml olivového oleje
 
10 ml jablečného octa
 
špetka pepře
 
špetka soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.