Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Salát Waldorf

4 PORCE

SUROVINY

  • 200 g oloupaného celeru
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g kuřecího masa
  • 100 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek
  • 60 g vlašských ořechů
  • 20 g citronové šťávy
  • 5 g soli

POSTUP

  • 1
    Maso uvaříme doměkka.
  • 2
    Celer nakrájíme na plátky silné 3 mm a ty nakrájíme na nudličky široké 3 mm a dlouhé 5 cm. V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní na 20 vteřin nakrájený celer a plochým sítem ho ihned přendáme do mísy s ledem a vodou. Jakmile celer vychladne, scedíme ho a necháme vykapat v cedníku.
  • 3
    Jablka nakrájíme na stejné nudličky jako celer, maso nakrájíme na malé kousky, vlašské ořechy nakrájíme nahrubo.
  • 4
    Do mísy dáme okapaný celer, nakrájené ořechy, jablka, kuřecí maso a přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a sůl. Promícháme a dáme do lednice vychladit.

TIP

Pro tento recept se hodí uvařené nebo upečené maso z předchozího dne.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef