Okurkový salát

Okurkový salát

1 porce

Postup

  • 1
    Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo kolečka.
  • 2
    V misce metličkou smícháme smetanu se zakysanou smetanou, přidáme cukr, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, ocet a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme nakrájený kopr. Přidáme okurku a promícháme.
  • 3
    Salát ozdobíme snítkou čerstvého kopru.

TIP

Okurku můžete nastrouhat na hrubém struhadle. Salát můžete servírovat ihned nebo ho nechat vychladit v lednici. Pak ho musíte před servírováním promíchat.
Roman Vaněk
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

Salátová okurka — 120 g

Smetana ke šlehání (min. 31%) — 1 lžíce

Pravděpodobně máte doma