• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.
1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 120 g salátové okurky
  • 80 g zakysané smetany
  • 1 lžíce sladké smetany, min. 31%
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička nakrájeného čerstvého kopru a snítka na ozdobu
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenká půlkolečka nebo kolečka.
  • 2V misce metličkou smícháme smetanu se zakysanou smetanou, přidáme cukr, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, ocet a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme nakrájený kopr. Přidáme okurku a promícháme.
  • 3Salát ozdobíme snítkou čerstvého kopru.

TIP

Okurku můžete nastrouhat na hrubém struhadle. Salát můžete servírovat ihned nebo ho nechat vychladit v lednici. Pak ho musíte před servírováním promíchat.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

120 g salátové okurky
80 g zakysané smetany
1 lžíce sladké smetany, min. 31%
 
1 lžička cukru krupice
 
1 lžička bílého vinného octa
 
1 lžička citronové šťávy
 
1 lžička nakrájeného čerstvého kopru a snítka na ozdobu
 
pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.