• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 550 g salátové okurky
  • 200 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 500 g neoloupané dužniny kyselých jablek
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 10 g najemno nakrájeného kopru
  • 20 g najemno nakrájené pažitky
  • šťáva z 1 citronu
  • ½ kávové lžičky mletého nového koření
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Okurky omyjeme, osušíme, podélně rozřízneme a lžící z nich vyškrábneme semínka. Dužninu poté nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Jablka nakrájíme na stejně velké kostičky.
  • 2V hrnci přivedeme k varu 3 litry vody a osolíme ji 1 lžící soli. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm a ponoříme ho na 15 vteřin do vroucí vody. Poté ho ihned přendáme do větší nádoby s ledovou vodou a necháme ho zchladit. Zchlazený celer necháme důkladně okapat v cedníku.
  • 3V míse smícháme všechny připravené suroviny, dle chuti osolíme a opepříme a dáme do lednice vychladit. Před podáváním salát promícháme.

TIP

Nádoba s vodou by měla být naplněna alespoň 3 litry ledové vody, do které můžete přidat kostky ledu. Jde o to, aby se zelenina co nejrychleji zchladila. Nemáčejte takto blanšírovanou zeleninu v ledové vodě příliš dlouho. Stačí jen pár minut, dokud nezchladne.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

550 g salátové okurky
200 g bílého jogurtu řeckého typu
500 g neoloupané dužniny kyselých jablek
 
200 g řapíkatého celeru
 
10 g najemno nakrájeného kopru
 
20 g najemno nakrájené pažitky
 
šťáva z 1 citronu
 
½ kávové lžičky mletého nového koření
 
pepř
 
sůl