Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 6 lžic olivového oleje
  • 150 g kuskusu
  • 20 g světlých sezamových semínek
  • 150 g cherry rajčat
  • 10 lístků bazalky
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 10 g rukoly
  • 100 g scezené konzervované cizrny
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce bílého vinného octa

INSTRUCTIONS

  • 1
    V rendlíku rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme kuskus a 1 minutu ho za stálého míchání restujeme na středním ohni. Přilijeme 240 ml vody a přivedeme ji k varu. Stáhneme z ohně, přiklopíme poklicí a necháme 5–7 minut odstát, než se veškerá voda vstřebá. Hotový kuskus načechráme vidličkou, aby byl sypký, a necháme ho vychladnout.
  • 2
    Sezamová semínka orestujeme nasucho na pánvi. Rajčata nakrájíme na čtvrtiny. Bazalku nakrájíme nahrubo.
  • 3
    50 g rajčat dáme do misky a promícháme je se špetkou soli a pepře, 1 lžičkou nakrájené bazalky a 1 lžící oleje. Přidáme rukolu a promícháme.
  • 4
    Do mísy dáme vychladlý kuskus, přidáme cizrnu, zbylá rajčata, sezamová semínka, zbylou bazalku a citronovou šťávu. Promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Přidáme ocet a zbylý olej a promícháme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS