SUROVINY

  • 500 g bílého zelí
  • 100 g oloupané mrkve
  • 150 g majonézy
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce najemno nastrouhaného křenu
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce soli

POSTUP

  • 1
    Ze zelí vykrojíme tuhý střed a listy nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme stranou.
  • 2
    Ve velké míse promícháme zelí, sůl a cukr. Ochucené zelí promačkáme rukou, aby částečně zkřehlo. Přidáme křen a promícháme. Majonézu a ocet promícháme v misce a přidáme k zelí. Promícháme. Nakonec přidáme mrkev a promícháme.
  • 3
    Dáme vychladit do lednice a před podáváním promícháme.

TIP

Mrkev přidávejte až na závěr, aby salát nezabarvila dočervena.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY