Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 500 g bílého zelí
- 100 g oloupané mrkve
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 lžíce najemno nastrouhaného křenu
- 150 g majonézy
- 2 lžíce octa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Ze zelí vykrojíme tuhý střed a listy nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme stranou.
- 2Ve velké míse promícháme zelí, sůl a cukr. Ochucené zelí promačkáme rukou, aby částečně zkřehlo. Přidáme křen a promícháme. Majonézu a ocet promícháme v misce a přidáme k zelí. Promícháme. Nakonec přidáme mrkev a promícháme.
- 3Dáme vychladit do lednice a před podáváním promícháme.
Tip
Mrkev přidávejte až na závěr, aby salát nezabarvila dočervena.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef