Vajíčkový salát s bramborami

Vajíčkový salát s bramborami

2–4 porce

Suroviny

  • 6 vajec
  • 200 g brambor, varný typ A
  • 1 jarní cibulka
  • 200 g majonézy
  • 1,5 lžíce plnotučné hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout.
  • 2
    Vejce a vychlazené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Cibulku očistíme a nakrájíme najemno.
  • 3
    Vejce, brambory a cibulku smícháme s majonézou a hořčicí. Dle chuti osolíme a opepříme. Dáme vychladit do ledničky.

TIP

Do salátu můžete přidat nakrájenou pažitku nebo plocholistou petržel.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

6 vajec

200 g brambor, varný typ A