Skip navigation

4 Servings
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g zralých rajčat
  • 500 g dužniny vodního melounu
  • 1 hrst lístků bazalky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Z omytých a osušených rajčat vykrojíme tuhé středy a rajčata nakrájíme na kostky 3×2 cm. Vychlazený meloun nakrájíme na stejně velké kostky jako rajčata. Bazalku nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V míse metličkou prošleháme ocet, olej, sůl, cukr a zázvor, až se cukr rozpustí. Přidáme nakrájená rajčata a meloun, promícháme, posypeme bazalkou a ihned podáváme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE