SUROVINY

  • 500 g zralých rajčat
  • 500 g dužniny vodního melounu
  • 1 hrst lístků bazalky
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 1 kávová lžička soli
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

POSTUP

  • 1
    Z omytých a osušených rajčat vykrojíme tuhé středy a rajčata nakrájíme na kostky 3×2 cm. Vychlazený meloun nakrájíme na stejně velké kostky jako rajčata. Bazalku nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V míse metličkou prošleháme ocet, olej, sůl, cukr a zázvor, až se cukr rozpustí. Přidáme nakrájená rajčata a meloun, promícháme, posypeme bazalkou a ihned podáváme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM