Suroviny

  • 2 hlávkové saláty
  • 250 ml mléka
  • 40 ml octa
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

Postup

  • 1
    Mléko smícháme se solí, cukrem a octem a necháme alespoň půl hodiny vychladit v lednici.
  • 2
    Listy salátu důkladně omyjeme ve vyšší vrstvě ledové vody. Osušíme, natrháme na menší kusy, vložíme do mísy a přelijeme připraveným dresinkem.

TIP

Hlávkový salát rozeberte na jednotlivé listy. Namočte je do vyšší vrstvy ledové vody a properte. Vodu vyměňte za čistou a listy opět properte. Ve vyšší vrstvě vody má kam z listů spadnout písek a případná hlína. Omýt listy jakékoliv zeleniny či různých druhů salátů pod tekoucí vodou nestačí! Dresink nalijte na salát až těsně před podáváním. Jinak by salát zešedl a zvadl.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny

 
 
 
 
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM