Skip navigation
  • We'll be soon preparing your order!
    Your purchase will be delivered 23.12. at 14:00. Till 13:50 you can still add products to it.
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered today at 10:02.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 250 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 40 ml octa
  • 2 hlávkové saláty

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

Instructions

  • 1
    Mléko smícháme se solí, cukrem a octem a necháme alespoň půl hodiny vychladit v lednici.
  • 2
    Listy salátu důkladně omyjeme ve vyšší vrstvě ledové vody. Osušíme, natrháme na menší kusy, vložíme do mísy a přelijeme připraveným dresinkem.
Tip
Hlávkový salát rozeberte na jednotlivé listy. Namočte je do vyšší vrstvy ledové vody a properte. Vodu vyměňte za čistou a listy opět properte. Ve vyšší vrstvě vody má kam z listů spadnout písek a případná hlína. Omýt listy jakékoliv zeleniny či různých druhů salátů pod tekoucí vodou nestačí! Dresink nalijte na salát až těsně před podáváním. Jinak by salát zešedl a zvadl.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

PAIRING DISHES WITH WINE