Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 250 ml mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru krupice
- 40 ml octa
- 2 hlávkové saláty
PAIRING DISHES WITH WINE
- Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.
Instructions
- 1Mléko smícháme se solí, cukrem a octem a necháme alespoň půl hodiny vychladit v lednici.
- 2Listy salátu důkladně omyjeme ve vyšší vrstvě ledové vody. Osušíme, natrháme na menší kusy, vložíme do mísy a přelijeme připraveným dresinkem.
Tip
Hlávkový salát rozeberte na jednotlivé listy. Namočte je do vyšší vrstvy ledové vody a properte. Vodu vyměňte za čistou a listy opět properte. Ve vyšší vrstvě vody má kam z listů spadnout písek a případná hlína. Omýt listy jakékoliv zeleniny či různých druhů salátů pod tekoucí vodou nestačí!
Dresink nalijte na salát až těsně před podáváním. Jinak by salát zešedl a zvadl.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
