Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • ½ červené chilli papričky
  • šťáva z 1 limety
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce rybí omáčky

SUROVINY NA SALÁT

  • 300 g vepřové panenky
  • 230 g liči
  • 250 g rajčat
  • 220 g oloupané červené cibule
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 10 stonků koriandru
  • zelená část ze 4 jarních cibulek
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

POSTUP NA ZÁLIVKU

  • 1
    Chilli papričku podélně rozkrojíme, vyškrábneme z ní semínka, vyhodíme je a dužninu nakrájíme najemno. Přidáme do mísy k ostatním surovinám a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

POSTUP NA SALÁT

  • 1
    Maso očistíme, nakrájíme na plátky silné 1,5 cm, osolíme je, opepříme a v misce promícháme se sójovou omáčkou. Dáme odležet na 1 hodinu do lednice. Poté maso vyndáme a osušíme kuchyňským papírem.
  • 2
    V pánvi na vysokém ohni rozpálíme olej a maso na něm zprudka opečeme z obou stran dohněda. Dáme na talíř vychladnout. Poté maso nakrájíme na nudličky silné 2 cm.
  • 3
    Rajčata rozřízneme a lžící z nich odstraníme středy se semínky. Dužninu nakrájíme na měsíčky silné 1 cm. Cibuli nakrájíme na měsíčky silné maximálně 0,5 cm. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm. Koriandr (lístky i stonky) nakrájíme nahrubo. Liči překrájíme na čtvrtiny.
  • 4
    V míse smícháme nakrájená rajčata, cibuli, jarní cibulku, liči, koriandr a nakrájené maso. Přidáme zálivku, promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc, odležet v lednici. Před podáváním salát dobře promícháme.

TIP

Místo rajčat můžete použít malá cherry rajčata, která jen podélně překrojíte. Místo nakrájeného koriandru můžete použít nakrájenou plocholistou petržel a několik lístků máty. S čerstvým koriandrem však salát odleželý přes noc v lednici chutná nejlépe.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef