Luštěninový salát

6-8 PORCÍ

SUROVINY

  • 250 g uvařené zelené čočky
  • 250 g uvařených červených fazolí
  • 250 g uvařených bílých fazolí
  • 250 g uvařené cizrny
  • 250 g rajčat
  • 80 g jarní cibulky
  • 70 g oloupané červené cibule
  • 60 ml citronové šťávy
  • 1 oloupaný stroužek česneku
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

POSTUP

  • 1
    Cibuli a česnek nakrájíme najemno. Rajčata nakrájíme na kousky o velikosti fazolí. Jarní cibulku nakrájíme na jemné plátky.
  • 2
    V míse smícháme všechny suroviny, dle chuti osolíme a opepříme a salát necháme alespoň 30 minut odležet v pokojové teplotě.

TIP

Místo uvařených luštěnin můžete použít scezené konzervované luštěniny.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

250 g uvařené zelené čočky
250 g uvařených červených fazolí
250 g uvařených bílých fazolí
 
250 g uvařené cizrny
 
250 g rajčat
 
80 g jarní cibulky
 
70 g oloupané červené cibule
 
60 ml citronové šťávy
 
1 oloupaný stroužek česneku
 
6 lžic olivového oleje
 
1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
½ lžičky mletého římského kmínu
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.