• Náš vánoční katalog je už i online!🎄
    Ho, ho, ho! Vánoční katalog teď najdete i v aplikaci a na našich stránkách!
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
Doprava

Košík

2 PORCEDo hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA SALÁT

  • 120 g malých brambor (varný typ A)
  • 120 g čerstvého tuňáka
  • 100 g keňských fazolek
  • 120 g salátové okurky
  • 150 g cherry rajčat
  • 10 černých oliv
  • 1 zelená paprika
  • 1 vejce
  • 3 nahrubo nakrájené ančovičky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 8–10 lístků bazalky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • pepř
  • sůl

SUROVINY NA DRESINK

  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • čerstvě mletý pepř
  • špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Poté je nakrájíme na plátky silné 2 cm.
  • 2Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladit.
  • 3Fazolky překrojíme na poloviny a vaříme 4 minuty v 1 l vroucí vody, který jsme osladili 1 lžící cukru krupice. Poté je ihned přendáme do mísy s ledovou vodou, necháme vychladit a přendáme na talíř.
  • 4Tuňáka osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a tuňáka na něm zprudka opečeme ze všech stran lehce dozlatova. Z každé strany 10 vteřin. Tuňák zůstane uvnitř syrový. Opečeného tuňáka osušíme na kuchyňském papíru a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 5Cherry rajčata rozřízneme na poloviny a dáme do mísy. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm a přidáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a přidáme do mísy.
  • 6Vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
  • 7Suroviny na dresink vyšleháme v misce metličkou a vlijeme do mísy.
  • 8Do mísy přidáme zbylé suroviny a promícháme.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA SALÁT

SUROVINY NA DRESINK

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM