SUROVINY NA SALÁT

  • 120 g malých brambor (varný typ A)
  • 1 vejce
  • 100 g keňských fazolek
  • 120 g čerstvého tuňáka
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 150 g cherry rajčat
  • 1 zelená paprika
  • 120 g salátové okurky
  • 10 černých oliv
  • 8–10 lístků bazalky
  • 3 nahrubo nakrájené ančovičky
  • sůl
  • pepř

SUROVINY NA DRESINK

  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř

POSTUP

  • 1
    Brambory očistíme, uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Poté je nakrájíme na plátky silné 2 cm.
  • 2
    Vejce uvaříme natvrdo a dáme vychladit.
  • 3
    Fazolky překrojíme na poloviny a vaříme 4 minuty v 1 l vroucí vody, který jsme osladili 1 lžící cukru krupice. Poté je ihned přendáme do mísy s ledovou vodou, necháme vychladit a přendáme na talíř.
  • 4
    Tuňáka osolíme a opepříme ze všech stran. V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olej a tuňáka na něm zprudka opečeme ze všech stran lehce dozlatova. Z každé strany 10 vteřin. Tuňák zůstane uvnitř syrový. Opečeného tuňáka osušíme na kuchyňském papíru a nakrájíme na plátky silné 0,5 cm.
  • 5
    Cherry rajčata rozřízneme na poloviny a dáme do mísy. Papriku rozřízneme, zbavíme jádřince, dužninu nakrájíme na kousky o hraně 2 cm a přidáme do mísy. Okurku podélně rozřízneme, nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a přidáme do mísy.
  • 6
    Vejce oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
  • 7
    Suroviny na dresink vyšleháme v misce metličkou a vlijeme do mísy.
  • 8
    Do mísy přidáme zbylé suroviny a promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA SALÁT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA DRESINK