Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 800 g lilku
  • 400 g mozzarelly
  • 300 g cherry rajčat
  • 100 g dužniny červené papriky
  • 100 g dužniny žluté papriky
  • 100 g kaparů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 2 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Síla salátu nejlépe vynikne v kombinaci se svěžími, lehkými víny. Volte bílá či šumivá a se šťavnatou kyselinou.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Z lilku odkrojíme stopku a dužninu i se slupkou nakrájíme na kostky o hraně 2 cm. Osolíme je, opepříme, přidáme 3 lžíce olivového oleje, promícháme a vyskládáme do jedné vrstvy na plech. Vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Upečený lilek přendáme do mísy, promícháme se zbylým olivovým olejem a necháme vychladnout.
  • 3
    Papriky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, cherry rajčata rozkrojíme napůl. Přidáme bazalku, kapary a vinný ocet, promícháme a dle chuti osolíme a opepříme. Mozzarellu natrháme na kousky velikosti sousta.
  • 4
    Vychladlý lilek rozdělíme na jednotlivé talíře. Na lilek přidáme promíchanou zeleninu a natrhanou mozzarellu.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef