Suroviny na dresink

  • 50 g medu
  • 10 ml balzamikového octa
  • 15 g extra panenského olivového oleje

Suroviny na salát

  • 40 g čedaru
  • 30 g plátků uzeného eidamu
  • 50 g sušených rajčat
  • 50 g mixu zelených salátů – lollo rosso, lollo biondo, salát dubový, little gem, rukola
  • 1 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 150 g konzervovaných červených fazolí
  • 1 lžíce najemno nakrájeného koriandru
  • 50 g konzervované kukuřice
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru

Ještě potřebujete

  • metličku

Postup na dresink

  • 1
    Všechny suroviny vyšleháme metličkou v misce.

Postup na salát

  • 1
    Čedar nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Uzený eidam nakrájíme na nudličky silné 3 mm. Sušená rajčata pokrájíme nahrubo.
  • 2
    V misce promícháme zelené saláty s olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 3
    Ve druhé misce smícháme nakrájený čedar, rajčata, fazole, koriandr, kukuřici a zázvor.
  • 4
    Na talíř rozložíme zelené saláty, nakrájený uzený eidam a směs zeleniny a čedaru. Přelijeme dresinkem.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Suroviny na dresink

50 g medu

10 ml balzamikového octa

Suroviny na salát

Ještě potřebujete