• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

PLNĚNÁ VEJCE

  • 5 vajec
  • 50 g lučiny
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 srdíčka (vnitřky) mladého zeleného salátu
  • bílý pepř
  • sůl

OZDOBA

  • 1 ančovička
  • kousek rajčete
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Vejce oloupeme, podélně překrojíme a vyndáme žloutky.
  • 2Žloutky utřeme v misce s lučinou, majonézou, hořčicí a sardelovou pastou. Přidáme najemno nakrájenou pažitku. Dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou a zamícháme.
  • 3Směsí naplníme bílky do důlků po žloutcích.
  • 4Plněná vejce položíme na mísu vyloženou salátovými listy. Ozdobíme ančovičkou a kouskem rajčete.

TIP

Pokud chcete náplň do vajec odlehčit, přidejte i jeden najemno nasekaný bílek. Žloutkovou náplň můžete vložit do cukrářského sáčku, bude se vám s ní pracovat lépe.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

PLNĚNÁ VEJCE

5 vajec
50 g lučiny
1 lžíce majonézy
 
1 lžíce plnotučné hořčice
 
1 lžička sardelové pasty
 
2 lžíce najemno nakrájené pažitky
 
1 lžička citronové šťávy
 
2 srdíčka (vnitřky) mladého zeleného salátu
 
bílý pepř
 
sůl
 

OZDOBA

1 ančovička
 
kousek rajčete