Skip navigation

2–4 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 5 vajec
  • 50 g lučiny
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • bílý pepř
  • 2 srdíčka (vnitřky) mladého zeleného salátu

INGREDIENTS FOR DECORATION

  • 1 ančovička
  • kousek rajčete

INSTRUCTIONS

  • 1
    Vejce oloupeme, podélně překrojíme a vyndáme žloutky.
  • 2
    Žloutky utřeme v misce s lučinou, majonézou, hořčicí a sardelovou pastou. Přidáme najemno nakrájenou pažitku. Dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou a zamícháme.
  • 3
    Směsí naplníme bílky do důlků po žloutcích.
  • 4
    Plněná vejce položíme na mísu vyloženou salátovými listy. Ozdobíme ančovičkou a kouskem rajčete.
Tip
Pokud chcete náplň do vajec odlehčit, přidejte i jeden najemno nasekaný bílek. Žloutkovou náplň můžete vložit do cukrářského sáčku, bude se vám s ní pracovat lépe.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

INGREDIENTS FOR DECORATION