SUROVINY

  • 5 vajec
  • 50 g lučiny
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 lžička sardelové pasty
  • 2 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 srdíčka (vnitřky) mladého zeleného salátu
  • bílý pepř
  • sůl

SUROVINY NA OZDOBU

  • 1 ančovička
  • kousek rajčete

POSTUP

  • 1
    Vejce oloupeme, podélně překrojíme a vyndáme žloutky.
  • 2
    Žloutky utřeme v misce s lučinou, majonézou, hořčicí a sardelovou pastou. Přidáme najemno nakrájenou pažitku. Dochutíme solí, bílým pepřem a citronovou šťávou a zamícháme.
  • 3
    Směsí naplníme bílky do důlků po žloutcích.
  • 4
    Plněná vejce položíme na mísu vyloženou salátovými listy. Ozdobíme ančovičkou a kouskem rajčete.

TIP

Pokud chcete náplň do vajec odlehčit, přidejte i jeden najemno nasekaný bílek. Žloutkovou náplň můžete vložit do cukrářského sáčku, bude se vám s ní pracovat lépe.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA OZDOBU