Panzanella

2 PORCE

SUROVINY

  • 100 g chleba, alespoň jeden den starého
  • 200 g zralých rajčat
  • 50 g oloupané červené cibule
  • 50 ml červeného vinného octa
  • 100 ml olivového oleje + 1 lžíce olivového oleje na dochucení
  • 8–10 lístků bazalky
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Z chleba okrájíme kůrku a nakrájíme ho na kostky o hraně 1,5 cm. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme olivový olej, promícháme a vsypeme na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 7 minut. Necháme vychladnout.
  • 3
    Rajčata nakrájíme na větší kusy. Cibuli nakrájíme najemno. Bazalku natrháme.
  • 4
    Do mísy dáme nakrájená rajčata, cibuli a bazalku. Osolíme a opepříme. Přidáme opečený chleba, vinný ocet a olivový olej. Salát promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout při pokojové teplotě. Před podáváním promícháme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY