Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 Porce
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Ingredience

  • 1 velká žlutá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 střední červená paprika
  • 2 střední rajčata
  • 240 g červených fazolí z plechovky
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 4 pšeničné tortilly
  • 80 g salátového mixu
  • 150 g čedaru

Ingredience k TIPU

  • Guacamole
  • Zakysaná smetana
  • Salsa

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na tenčí plátky a česnek prolisujte. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na tenké proužky, rajčata nakrájejte na malé kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a scezené fazole propláchněte pod studenou vodou.
  • 2
    Ve středně velké pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1 minutu na středním plameni.
  • 3
    Do pánve přidejte nakrájenou papriku, sůl a pepř a vše opékejte další 2 minuty na středním plameni.
  • 4
    Do pánve přidejte propláchnuté fazole a prolisovaný česnek, vše opékejte další 1⁠–⁠2 minuty na středním plameni a následně pánev odstavte z ohřevu.
  • 5
    Tortilly rozložte na pracovní plochu a doprostřed každé z nich dejte ¼ fazolové směsi z pánve. Navrch přidejte salátové listy a nakrájená rajčata a vše zasypte nastrouhaným čedarem.
  • 6
    Připravte si čistou velkou pánev a nasucho ji rozehřejte na středním plameni. Mezitím srolujte naplněné tortilly do wrapů: Vždy přes sebe nejprve přehněte dvě boční protilehlé strany tortilly, aby překrývaly náplň. Následně uchopte spodní stranu tortilly (tedy tu, která je nejblíže k vám), přehněte ji směrem nahoru přes přehnuté boční strany tortilly a poté ji přes ně srolujte směrem nahoru k horní části tortilly.
  • 7
    Až se nahřeje pánev, snižte plamen na mírný až střední a do pánve naskládejte jednotlivé wrapy přeloženou stranou dolů, aby se zapekly a neotevíraly se. Wrapy opékejte 2⁠–⁠3 minuty na středním plameni, poté je opatrně obraťte a opékejte další 2⁠–⁠3 minuty z druhé strany.
  • 8
    Po opečení wrapy ihned podávejte.
Tip
Wrapy podávejte s guacamole, zakysanou smetanou nebo rajčatovou salsou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience

Ingredience k TIPU