Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 1 velká žlutá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 střední červená paprika
- 2 střední rajčata
- 240 g červených fazolí z plechovky
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 4 pšeničné tortilly
- 80 g salátového mixu
- 150 g čedaru
Ingredience k TIPU
- Guacamole
- Zakysaná smetana
- Salsa
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Cibuli a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte na tenčí plátky a česnek prolisujte. Papriku zbavte jádřince a nakrájejte na tenké proužky, rajčata nakrájejte na malé kostičky (cca 1 cm × 1 cm) a scezené fazole propláchněte pod studenou vodou.
- 2Ve středně velké pánvi rozehřejte na středním plameni 2 lžíce oleje, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 1 minutu na středním plameni.
- 3Do pánve přidejte nakrájenou papriku, sůl a pepř a vše opékejte další 2 minuty na středním plameni.
- 4Do pánve přidejte propláchnuté fazole a prolisovaný česnek, vše opékejte další 1–2 minuty na středním plameni a následně pánev odstavte z ohřevu.
- 5Tortilly rozložte na pracovní plochu a doprostřed každé z nich dejte ¼ fazolové směsi z pánve. Navrch přidejte salátové listy a nakrájená rajčata a vše zasypte nastrouhaným čedarem.
- 6Připravte si čistou velkou pánev a nasucho ji rozehřejte na středním plameni. Mezitím srolujte naplněné tortilly do wrapů: Vždy přes sebe nejprve přehněte dvě boční protilehlé strany tortilly, aby překrývaly náplň. Následně uchopte spodní stranu tortilly (tedy tu, která je nejblíže k vám), přehněte ji směrem nahoru přes přehnuté boční strany tortilly a poté ji přes ně srolujte směrem nahoru k horní části tortilly.
- 7Až se nahřeje pánev, snižte plamen na mírný až střední a do pánve naskládejte jednotlivé wrapy přeloženou stranou dolů, aby se zapekly a neotevíraly se. Wrapy opékejte 2–3 minuty na středním plameni, poté je opatrně obraťte a opékejte další 2–3 minuty z druhé strany.
- 8Po opečení wrapy ihned podávejte.
Tip
Wrapy podávejte s guacamole, zakysanou smetanou nebo rajčatovou salsou.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.