Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 250 g špaget v suchém stavu
- 1 citron
- 100 g parmazánu
- 2 lžíce olivového oleje
- růžičky z ½ brokolice
- 50 g mraženého hrášku
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Vezměte si středně velký hrnec, nalijte do něj dostatečné množství vody na vaření špaget a na silném plameni vodu přiveďte k varu. Poté ji osolte, vložte do ní špagety, plamen snižte na střední stupeň, hrnec přiklopte pokličkou a vařte 8–12 minut, dokud špagety nebudou „na skus“ – tedy uvařené, ale ne zcela doměkka.
- 2Zatímco se špagety vaří, připravte si středně velkou mísu, najemno do ní nastrouhejte kůru z citronu a následně z ostrouhaného citronu vymačkejte do mísy šťávu. Poté nastrouhejte najemno parmazán, přidejte ho do mísy společně s olivovým olejem, solí a pepřem a vše promíchejte.
- 3Přibližně 2 minuty před dovařením špaget do hrnce přidejte brokolicové růžičky. Po uvaření špaget z hrnce odeberte 1 hrnek vody (cca 250 ml) a poté špagety a brokolici sceďte. Scezené špagety i brokolici následně vraťte do hrnce.
- 4Do hrnce přidejte parmazánovou směs z mísy a mražený hrášek a promíchejte. Poté do hrnce postupně přilévejte odebranou vodu ze špaget, aby se směs zjemnila a vytvořila omáčku (nemusíte přitom spotřebovat všechnu vodu).
- 5Výslednou směs dochuťte solí a pepřem a podávejte.

30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.