Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR SOUP

  • 500 g konzervovaných bílých fazolí
  • 300 g cibule
  • 90 g olivového oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 2,5 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1,5 kávové lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky soli
  • 4 stroužky česneku

INGREDIENTS FOR COMPLETION

  • 1 rajče
  • 1 stroužek česneku
  • 4-6 lžiček olivového oleje
  • 4-6 plátků ciabatty

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli a česnek očistíme a najemno nakrájíme. Fazole scedíme.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 40 g oleje a za častého míchání na něm zpěníme cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet a necháme ho zcela odvařit. Přidáme pepř a rozmarýn a promícháme. Přilijeme 650 ml vroucí vody, přidáme fazole, osolíme a vaříme za občasného míchání 8 minut.
  • 3
    Stáhneme z ohně, přidáme sýr, promícháme a promixujeme tyčovým mixérem. Nakonec vmícháme zbylý olej.
  • 4
    Rajče rozřízneme napůl. Plátky ciabatty opečeme z obou stran nasucho na pánvi, potřeme je česnekem a řeznou plochou do nich vetřeme rajče. Podáváme k polévce, kterou v talíři zakápneme olivovým olejem.
Tip
K přípravě polévky budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR SOUP

INGREDIENTS FOR COMPLETION