SUROVINY NA POLÉVKU

  • 500 g konzervovaných bílých fazolí
  • 300 g cibule
  • 90 g olivového oleje
  • 1 větvička rozmarýnu
  • 4 stroužky česneku
  • 2,5 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 1,5 kávové lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 1 rajče
  • 1 stroužek česneku
  • 4-6 lžiček olivového oleje
  • 4-6 plátků ciabatty

POSTUP

  • 1
    Cibuli a česnek očistíme a najemno nakrájíme. Fazole scedíme.
  • 2
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 40 g oleje a za častého míchání na něm zpěníme cibuli a česnek. Přilijeme vinný ocet a necháme ho zcela odvařit. Přidáme pepř a rozmarýn a promícháme. Přilijeme 650 ml vroucí vody, přidáme fazole, osolíme a vaříme za občasného míchání 8 minut.
  • 3
    Stáhneme z ohně, přidáme sýr, promícháme a promixujeme tyčovým mixérem. Nakonec vmícháme zbylý olej.
  • 4
    Rajče rozřízneme napůl. Plátky ciabatty opečeme z obou stran nasucho na pánvi, potřeme je česnekem a řeznou plochou do nich vetřeme rajče. Podáváme k polévce, kterou v talíři zakápneme olivovým olejem.

TIP

K přípravě polévky budete potřebovat tyčový mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA POLÉVKU

 
 
 
 
 
 
 
 
 

SUROVINY NA DOKONČENÍ