Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

4-6 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 30 g oloupané bílé cibule
  • 500 g velmi zralých rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 plátky toustového chleba
  • 8 lžic olivového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • špetka mletého římského kmínu
  • špetka kajenského pepře
  • sůl
  • 3 lžíce červeného vinného octa

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli nakrájíme nahrubo. Z rajčat vykrojíme tuhé středy a dužninu nakrájíme na větší kusy.
  • 2
    Okurku podélně rozřízneme, lžící vyškrábneme semínka a vyhodíme je. Okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Z paprik vykrojíme jádřince, dužninu nakrájíme na menší kusy a přidáme do mísy.
  • 3
    Z toustového chleba odkrojíme kůrku a střídku natrháme do mísy k zelenině. Zakápneme octem. Přidáme zbylé suroviny, promícháme a dáme na hodinu vychladit do lednice.
  • 4
    Obsah mísy dáme do mixéru, rozmixujeme a propasírujeme přes síto do čisté nádoby. Dochutíme solí a dáme vychladit do lednice.
  • 5
    Polévku podáváme ve vychlazených talířích, zakápnutou olejem.
Tip
K přípravě polévky budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS