• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g velmi zralých rajčat
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 30 g oloupané bílé cibule
  • 1 salátová okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 plátky toustového chleba
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • špetka mletého římského kmínu
  • špetka kajenského pepře
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli nakrájíme nahrubo. Z rajčat vykrojíme tuhé středy a dužninu nakrájíme na větší kusy.
  • 2Okurku podélně rozřízneme, lžící vyškrábneme semínka a vyhodíme je. Okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Z paprik vykrojíme jádřince, dužninu nakrájíme na menší kusy a přidáme do mísy.
  • 3Z toustového chleba odkrojíme kůrku a střídku natrháme do mísy k zelenině. Zakápneme octem. Přidáme zbylé suroviny, promícháme a dáme na hodinu vychladit do lednice.
  • 4Obsah mísy dáme do mixéru, rozmixujeme a propasírujeme přes síto do čisté nádoby. Dochutíme solí a dáme vychladit do lednice.
  • 5Polévku podáváme ve vychlazených talířích, zakápnutou olejem.

TIP

K přípravě polévky budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

500 g velmi zralých rajčat
400 g konzervovaných drcených rajčat
30 g oloupané bílé cibule
 
1 salátová okurka
 
1 červená paprika
 
1 zelená paprika
 
2 plátky toustového chleba
 
2 oloupané stroužky česneku
 
3 lžíce červeného vinného octa
 
8 lžic olivového oleje
 
1/2 lžičky cukru krupice
 
špetka mletého římského kmínu
 
špetka kajenského pepře
 
sůl