SUROVINY

  • 500 g velmi zralých rajčat
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 30 g oloupané bílé cibule
  • 1 salátová okurka
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 2 plátky toustového chleba
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 8 lžic olivového oleje
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • špetka mletého římského kmínu
  • špetka kajenského pepře
  • sůl

POSTUP

  • 1
    Cibuli nakrájíme nahrubo. Z rajčat vykrojíme tuhé středy a dužninu nakrájíme na větší kusy.
  • 2
    Okurku podélně rozřízneme, lžící vyškrábneme semínka a vyhodíme je. Okurku nakrájíme na menší kusy a vložíme do mísy. Z paprik vykrojíme jádřince, dužninu nakrájíme na menší kusy a přidáme do mísy.
  • 3
    Z toustového chleba odkrojíme kůrku a střídku natrháme do mísy k zelenině. Zakápneme octem. Přidáme zbylé suroviny, promícháme a dáme na hodinu vychladit do lednice.
  • 4
    Obsah mísy dáme do mixéru, rozmixujeme a propasírujeme přes síto do čisté nádoby. Dochutíme solí a dáme vychladit do lednice.
  • 5
    Polévku podáváme ve vychlazených talířích, zakápnutou olejem.

TIP

K přípravě polévky budete potřebovat mixér.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY