Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 150 g scezené konzervované cizrny
  • 20 g sušených hub
  • 50 g cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 110 g celeru
  • 110 g mrkve
  • 110 g brambor
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

POSTUP

  • 1
    Sušené houby namočíme do 100 ml vody.
  • 2
    Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Celer, mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme za občasného míchání 5 minut. Přidáme tymián, sůl a pepř a promícháme.
  • 4
    Přidáme nakrájenou slaninu a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cizrnu a restujeme další 1 minutu. Přidáme namočené houby i s vodou, ve které se máčely, a přilijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu a vaříme 25 minut nebo než je zelenina měkká na skus. Dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef