Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 20 g sušených hub
  • 50 g cibule
  • 110 g celeru
  • 110 g mrkve
  • 110 g brambor
  • 50 g anglické slaniny
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 snítky tymiánu
  • 1 lžička soli
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 150 g scezené konzervované cizrny

INSTRUCTIONS

  • 1
    Sušené houby namočíme do 100 ml vody.
  • 2
    Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Celer, mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 3
    V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a restujeme za občasného míchání 5 minut. Přidáme tymián, sůl a pepř a promícháme.
  • 4
    Přidáme nakrájenou slaninu a za občasného míchání restujeme 1 minutu. Přidáme cizrnu a restujeme další 1 minutu. Přidáme namočené houby i s vodou, ve které se máčely, a přilijeme 600 ml vody. Přivedeme k varu a vaříme 25 minut nebo než je zelenina měkká na skus. Dle chuti osolíme a opepříme.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS