Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 150 g bílých fazolí
  • 150 g červených fazolí
  • 100 g cibule
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g sladké papriky
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • ½ kávové lžičky pálivé papriky
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Fazole propláchneme a každý druh namočíme zvlášť do 2 l vody na 6 hodin, ideálně přes noc. Poté fazole osolíme a každý druh zvlášť uvaříme téměř doměkka ve vodě, ve které byly namočené. Hotové fazole scedíme a dáme stranou.
  • 2Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a cibuli na něm orestujeme za častého míchání dozlatova. Za stálého míchání přidáme postupně protlak, sladkou i pálivou papriku, prolisovaný česnek a vše zaprášíme moukou. Stáhneme oheň na třetinu a restujeme 1 minutu. Zalijeme vývarem, zvýšíme teplotu a přidáme bobkový list. Přidáme uvařené fazole, dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném ohni 20 minut nezakryté vařit.
  • 3V případě potřeby nakonec polévku dosolíme. Podáváme posypané nakrájenou petrželí.
Tip
Fazole vařte zvlášť, každé se vaří jinak dlouho, použít můžete i hotové měkké fazole z konzervy. Pak budete potřebovat 250 g bílých a 250 g červených fazolí. Do základu k cibuli můžete přidat 150 g slaniny nakrájené na kostičky. Namísto pálivé papriky můžete přidat i čerstvou nebo sušenou chilli papričku, tu ale přidejte už společně s fazolemi.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

150 g bílých fazolí

Bílé fazole bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g červených fazolí

Červené fazole bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g cibule

 

40 g hladké mouky

 

20 g sladké papriky

 

1,2 l hovězího vývaru

 

1 stroužek česneku

 

1 lžíce sádla

 

1 lžička rajčatového protlaku

 

½ kávové lžičky pálivé papriky

 

2 bobkové listy

 

2 lžíce nahrubo nakrájené plocholisté petržele

 

pepř

 

sůl