• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g mraženého hrášku
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany, min. 31%
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 100 g omyté bílé části pórku
  • 100 g oloupané cibule
  • 10 g cukru krupice
  • 100 g másla
  • 10 středně velkých lístků máty
  • špetka mletého pepře
  • 10 g soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Pórek a cibuli nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 70 g másla, přidáme pórek a cibuli, zamícháme, přiklopíme poklicí a necháme dusit 3 minuty. Opět promícháme.
  • 2Přidáme mražený hrášek, zvýšíme oheň a důkladně mícháme 2 minuty. Přilijeme vroucí vývar, osolíme, opepříme, přidáme cukr a přivedeme k varu. Přidáme sladkou i zakysanou smetanu, opět přivedeme k varu a kastrol stáhneme z ohně.
  • 3Přidáme lístky máty, zbylé máslo a polévku důkladně rozmixujeme v mixéru. Poté ji přepasírujeme přes cedník do čistého hrnce. Polévku před podáváním jen krátce prohřejeme a dle potřeby dochutíme solí.

TIP

Pokud chcete, aby polévka získala svěží zelenou barvu, nesmíte hrášek dlouho vařit, při delším vaření totiž šedne. Polévku můžete podávat s opečenými krutony z rohlíku či housky.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

500 g mraženého hrášku
800 ml kuřecího vývaru
200 ml smetany, min. 31%
 
1 lžíce zakysané smetany
 
100 g omyté bílé části pórku
 
100 g oloupané cibule
 
10 g cukru krupice
 
100 g másla
 
10 středně velkých lístků máty
 
špetka mletého pepře
 
10 g soli