Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 80 g oloupané mrkve
- 1 střední stonek řapíkatého celeru
- 2 snítky tymiánu
- 1 bobkový list
- 5 kuliček černého pepře
- 1 stonek velkolisté petržele
- špetka soli
- 1 králík
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Králíka vykostíme a maso použijeme do jiného receptu. Kosti a ořez důkladně propláchneme pod studenou vodou, abychom vyplavili drobné nečistoty, které by vývar zakalily. Vložíme je do hrnce a zalijeme 1,5 l studené vody. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na minimum a sbíráme pěnu, která se začne tvořit na povrchu. Jakmile se pěna tvořit přestane, přidáme koření a tymián. Nezakryté vaříme na velmi mírném ohni 75 minut.
- 2Zeleninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm. Přidáme do vývaru a vaříme dalších 45 minut. Vývar scedíme, svaříme na množství jednoho litru a necháme vychladnout.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef