• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1,1 l zeleninového vývaru
  • 300 g cizrny
  • 150 g čínského zelí
  • 150 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 100 g oloupané mrkve
  • 60 g oloupané červené cibule
  • 60 g oloupané cibule
  • 100 ml olivového oleje
  • 2 oloupané stroužky česneku
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
  • špetka kajenského pepře
  • pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cizrnu namočíme alespoň na 4 hodiny do studené vody, ideálně však přes noc.
  • 2Obě cibule a česnek nakrájíme najemno. Řapíkatý celer a mrkev nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Čínské zelí příčně nakrájíme na proužky silné 0,5 cm. Cizrnu slijeme a necháme v sítu okapat.
  • 3V kastrolu na středním ohni rozehřejeme olivový olej, přidáme cibule a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme cizrnu a restujeme 30 vteřin. Přidáme mrkev a řapíkatý celer, 1 lžičku soli, promícháme a restujeme za stálého míchání 30 vteřin. Přidáme rozmarýn, kajenský pepř a konzervovaná rajčata, promícháme a přilijeme vývar. Přivedeme k varu, stáhneme oheň na čtvrtinu a vaříme, než bude cizrna měkká, přibližně 40 minut.
  • 4Přidáme čínské zelí a vaříme další 2 minuty. Stáhneme z ohně, vyndáme snítku rozmarýnu a polévku dle chuti osolíme, opepříme a vmícháme plocholistou petržel.

TIP

Místo zeleninového vývaru můžete použít vývar kuřecí. Místo čínského zelí můžete použít kadeřávek.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

1,1 l zeleninového vývaru
300 g cizrny
150 g čínského zelí
 
150 g konzervovaných loupaných rajčat
 
100 g řapíkatého celeru
 
100 g oloupané mrkve
 
60 g oloupané červené cibule
 
60 g oloupané cibule
 
100 ml olivového oleje
 
2 oloupané stroužky česneku
 
1 snítka rozmarýnu
 
1 lžíce najemno nakrájené plocholisté petržele
 
špetka kajenského pepře
 
pepř
 
sůl