Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g předního hovězího (krk)
  • 100 g oloupané cibule
  • 3 oloupané stroužky česneku
  • 1 lžíce sádla
  • 1 kávová lžička drceného kmínu
  • 40 g hladké mouky
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1,2 l hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 200 g oloupaných brambor
  • 1 lžíce sušené majoránky

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Maso nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm, osolíme je a opepříme. Cibuli a česnek nakrájíme najemno. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme sádlo a cibuli na něm za častého míchání orestujeme dozlatova. Přidáme kmín a maso, promícháme a restujeme, dokud se neodpaří všechna šťáva, kterou maso pustilo. Často mícháme.
  • 2
    Jakmile se tekutina vyvaří a na dně kastrolu zbude opět jen tuk, přidáme mouku, stáhneme oheň na třetinu a za stálého míchání 2 minuty restujeme. Přidáme česnek a papriku, důkladně promícháme a zalijeme vývarem.
  • 3
    Promícháme, osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Opět stáhneme teplotu pod třetinu a necháme na mírném ohni vařit 20 minut.
  • 4
    Brambory nakrájíme na kostky o hraně 1 cm a spolu se sušenou majoránku je přidáme do polévky. Polévku vaříme na mírném ohni 15 minut nebo dokud nejsou brambory měkké. Polévku občas promícháme, aby se nepřichytla. Hotovou polévku dle chuti osolíme a opepříme.
Tip
Sušenou majoránku vždy promněte mezi prsty či dlaněmi, aby se rozvoněla. Podle chuti můžete přidat trochu pálivé papriky ve chvíli, kdy do polévky přidáváte papriku sladkou. Maso můžete i namlít nahrubo na masovém strojku. Polévku nakonec můžete dochutit několika lístky čerstvé majoránky.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY