Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA ROLÁDU
- 140 g bílků (cca 5 ks vajec)
- 215 g cukru krupice
- 18 g vanilkového pudinkového prášku
- 5 g vinného octa
SUROVINY NA OVOCNÉ PYRÉ
- 250 g mraženého nebo čerstvého lesního a zahradního ovoce (maliny, borůvky, rybíz apod.)
- 2 vanilkové cukry
- 1 lžíce cukru krupice
- 1,5 čajové lžičky vanilkového pudinku
SUROVINY K NAPLNĚNÍ
- 250 g smetany ke šlehání (minimálně 33%, radši 40%) - Vyšlehat do tuha
- Čerstvé lesní a zahradní ovoce (rybíz, maliny, borůvky, jahody) – cca 200 g
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte pyré z ovoce. Nejprve svařte ovoce s cukry a propasírujte přes sítko. Vraťte na plotýnku a zavařte vanilkový pudink (nechte asi 1 – 2 minuty za stálého míchání bublat). Dejte do lednice vychladit.
- 2Bílky vyšlehejte za postupného přidávání cukru do tuhého lesklého sněhu, který tvoří měkké špičky (není úplně tuhý, ale drží tvar). Nakonec rychle a krátce zašlehejte pudink a ocet.
- 3Troubu předehřejte na 190˚ C (horkovzduch). Připravte si na plech pečící papír pokrývající celé dno a lehce přečnívající kraje (kvůli lehčí manipulaci s roládovým základem). Naneste sníh na plech a stěrkou nebo zdobicím nožem uhlaďte pokud možno do roviny. Lžící naneste na povrch sněhové hmoty sem tam ovocné skvrny z pyré a špejlí je krouživými pohyby rozkreslete do stran na abstraktní ornamenty. Nepoužijte všechno pyré. Část nechte na naplnění.
- 4Dejte do trouby a ihned snižte teplotu na 160˚ C. Pečte 20 – 22 minut. Korpus se krásně nafoukne a začne lehce tmavnout. Vyndejte z trouby na mřížku a nechte 10 minut na plechu. Pak si pomozte pečicím papírem a opatrně sejměte z plechu i s papírem a položte na mřížku k úplnému vychladnutí.
- 5Na pracovní plochu si připravte látkovou utěrku a čistý pečicí papír. Na něj opatrně přesuňte upečený korpus dnem vzhůru. Sejměte pečicí papír, na kterém se pekl. Naneste šlehačku a na ni pyré (zcela stejným způsobem, jako u korpusu – cílem jsou abstraktní ornamenty). Rozložte ovoce. Pomocí utěrky a pečicího papíru roládu po delší straně (spirála bude na kratší straně, tedy roláda zůstane tak dlouhá, jak dlouhá je její delší strana) opatrně stočte a průběžně utahujte. Nechte zabalenou v pečicím papíru a utěrce utaženou vychladit v lednici cca dvě hodiny.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!