Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, zájem o naši službu je teď obrovský a časová okna mizí rychleji než cukroví ze stolu. Pokud vám žádné nevyhovuje, nezoufejte!
    Zobrazit více

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA DROBENKU

  • 150 g hrubé mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 50 g mletých ořechů
  • 150 g másla lehce povoleného z lednice
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 skořicový cukr
  • 2 lžíce medu

SUROVINY NA NÁPLŇ

  • 530 g hrušek nakrájených na tenké plátky
  • 100 g mražených lesních borůvek
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • Šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku

SUROVINY NA VANILKOVÝ KRÉM

  • 30 g pudinkového bezlepkového prášku (Amylon bio)
  • 4 g vanilkového cukru
  • 45 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 250 ml mléka
  • 25 g másla pokojové teploty
  • 200 g smetany na šlehání 40%

SUROVINY NA POŠÍROVANÉ HRUŠKY

  • 500 ml vody
  • 90 g mražených borůvek
  • 50 g cukru
  • 1 celá skořice
  • 2 kousky badyánu
  • 4 – 5 oloupaných celých zralých hrušek
  • 150 g portského

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Máslo na vymazání trouby
  • Potravinářská fólie

POSTUP

  • 1
    Smíchejte všechny ingredience do konzistence drobenky a dejte stranou.
  • 2
    Všechny ingredience na náplň smíchejte v misce.
  • 3
    Troubu rozehřejte na horní a dolní ohřev na 180˚. Máslem vymažte koláčovou formu o průměru cca 24 – 26 cm.
  • 4
    Na dno formy rozložte ovocnou směs a zasypte drobenkou.
  • 5
    Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 30 minut.

POSTUP NA VANILKOVÝ KRÉM

  • 1
    Pudinkový prášek, cukr a žloutky promíchejte v  misce metličkou dohladka. Mléko přiveďte na středním stupni k varu a odstavte. Polovinu mléka (cca) vmíchejte k pudinkové směsi a směs přilijte ke zbylému mléku. Přidejte vanilkový extrakt. Vraťte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu na mírném plameni a ještě cca 2 minuty intenzivně míchejte. Odstavte a ponorným mixérem vmíchejte máslo. Přikryjte fólií, aby se dotýkala povrchu a dejte do lednice vychladit na úroveň pokojové teploty.
  • 2
    Jakmile má pudink pokojovou teplotu, prošlehejte šlehačem a stěrkou jemně vmícháme dotuha našlehanou šlehačku.

POSTUP NA POŠÍROVANÉ HRUŠKY

  • 1
    Směs povařte v hrnci cca 5 minut (přiveďte k varu a 5 minut vařte). Vložte do směsi hrušky a povařte na mírném stupni cca 25 – 30 minut (nechceme je rozvařit úplně, dobu volte podle velikosti hrušek).
  • 2
    Opatrně vyjměte hrušky z nálevu a vložte je do misky s připravenou ledovou vodou. Nechte cca 30 vteřin a opět opatrně vyjměte a nechte okapat. Sirup ponechte na podávání.
  • 3
    Krambl nabírejte přímo z formy lžící do misky nebo na talířek. Na něj lžící dejte kopeček krému, pošírovanou hrušku a zakapejte sirupem.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA DROBENKU

SUROVINY NA NÁPLŇ

SUROVINY NA VANILKOVÝ KRÉM

SUROVINY NA POŠÍROVANÉ HRUŠKY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE