Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA DROBENKU
- 150 g hrubé mouky
- 100 g ovesných vloček
- 50 g mletých ořechů
- 150 g másla lehce povoleného z lednice
- 100 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 skořicový cukr
- 2 lžíce medu
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 530 g hrušek nakrájených na tenké plátky
- 100 g mražených lesních borůvek
- 50 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- Šťáva z ½ citronu
- 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
SUROVINY NA VANILKOVÝ KRÉM
- 30 g pudinkového bezlepkového prášku (Amylon bio)
- 4 g vanilkového cukru
- 45 g cukru krupice
- 2 žloutky
- 250 ml mléka
- 25 g másla pokojové teploty
- 200 g smetany na šlehání 40%
SUROVINY NA POŠÍROVANÉ HRUŠKY
- 4 – 5 oloupaných celých zralých hrušek
- 90 g mražených borůvek
- 50 g cukru
- 1 celá skořice
- 2 kousky badyánu
- 500 ml vody
- 150 g portského
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Máslo na vymazání trouby
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Smíchejte všechny ingredience do konzistence drobenky a dejte stranou.
- 2Všechny ingredience na náplň smíchejte v misce.
- 3Troubu rozehřejte na horní a dolní ohřev na 180˚. Máslem vymažte koláčovou formu o průměru cca 24 – 26 cm.
- 4Na dno formy rozložte ovocnou směs a zasypte drobenkou.
- 5Vložte do vyhřáté trouby a pečte cca 30 minut.
POSTUP NA VANILKOVÝ KRÉM
- 1Pudinkový prášek, cukr a žloutky promíchejte v misce metličkou dohladka. Mléko přiveďte na středním stupni k varu a odstavte. Polovinu mléka (cca) vmíchejte k pudinkové směsi a směs přilijte ke zbylému mléku. Přidejte vanilkový extrakt. Vraťte na sporák a za stálého míchání přiveďte k varu na mírném plameni a ještě cca 2 minuty intenzivně míchejte. Odstavte a ponorným mixérem vmíchejte máslo. Přikryjte fólií, aby se dotýkala povrchu a dejte do lednice vychladit na úroveň pokojové teploty.
- 2Jakmile má pudink pokojovou teplotu, prošlehejte šlehačem a stěrkou jemně vmícháme dotuha našlehanou šlehačku.
POSTUP NA POŠÍROVANÉ HRUŠKY
- 1Směs povařte v hrnci cca 5 minut (přiveďte k varu a 5 minut vařte). Vložte do směsi hrušky a povařte na mírném stupni cca 25 – 30 minut (nechceme je rozvařit úplně, dobu volte podle velikosti hrušek).
- 2Opatrně vyjměte hrušky z nálevu a vložte je do misky s připravenou ledovou vodou. Nechte cca 30 vteřin a opět opatrně vyjměte a nechte okapat. Sirup ponechte na podávání.
- 3Krambl nabírejte přímo z formy lžící do misky nebo na talířek. Na něj lžící dejte kopeček krému, pošírovanou hrušku a zakapejte sirupem.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!