• Milí zákazníci, dnes se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2024. Kvůli dopravním omezením může dojít ke zpoždění při doručování Vašich objednávek, mrzí nás to.
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
12 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA CHEESECAKE

  • 260 g sušenek bez náplně a bez polevy
  • 2 plnotučné tvarohy
  • 2 smetany na šlehání 40% (400 g)
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 240 g lučiny
  • 2 vanilkové cukry
  • 110 g moučkového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 50 g šťávy z limety
  • 280 g čerstvých borůvek

SUROVINY NA ŽELÉ

  • 370 g oloupaných kiwi
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 4 plátky želatiny
  • 4 polévkové lžíce cukru krupice

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte dortovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložíme pečicím papírem.
  • 2Rozpuštěné máslo spojte s rozmixovanými sušenkami a pomocí lžíce udusejte po dně formy. Dejte aspoň na hodinu do mrazáku. Boky formy následně můžete vyložit dortovou transparentní fólií, nebo nechte jen tak a dort následně vyříznete z formy ostrým nožem.
  • 3V míse společně prošlehejte tvaroh, lučinu, 300 g smetany a oba cukry. Ohřejte zbylou smetanu. Namočte plátky želatiny do studené vody a jakmile změknou, vyždímejte je a nechte rozpustit v ohřáté (nikoli vroucí) smetaně. Vlijte do připravené tvarohové hmoty a stěrkou zamíchejte. Nakonec stěrkou vmíchejte limetkovou šťávu a borůvky a celou směs nalijte do připravené dortové formy s hotovým dnem. Dejte chladit do lednice ideálně do druhého dne (aspoň 8 hodin).
  • 4Na želé rozmixujte společně oloupaná kiwi a limetkovou šťávu zcela najemno (získáte pyré). Přidejte cukr. Směs krátce ohřejte. Nevařte, stačí aby byla směs teplá a mohla se v ní rozpustit želatina. Pokud byste ji vařili dlouho, začala by žloutnout. Želatinu namočte do studené vody, jakmile změkne, vyždímejte ji a vmíchejte do teplého kiwi základu.
  • 5Nalijte na už zatuhlý tvarohový základ a opět dejte chladit do lednice na několik hodin. Ostrým nožem vyřízněte z formy. Dozdobit můžete čerstvými kiwi, limetkami a borůvkami, nebo můžete nechat jen tak, aby vynikla struktura a barva želé.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA CHEESECAKE

SUROVINY NA ŽELÉ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE