Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
12 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA CHEESECAKE

  • 260 g sušenek bez náplně a bez polevy
  • 2 plnotučné tvarohy
  • 2 smetany na šlehání 40% (400 g)
  • 80 g rozpuštěného másla
  • 240 g lučiny
  • 2 vanilkové cukry
  • 110 g moučkového cukru
  • 3 plátky želatiny
  • 50 g šťávy z limety
  • 280 g čerstvých borůvek

SUROVINY NA ŽELÉ

  • 370 g oloupaných kiwi
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 4 plátky želatiny
  • 4 polévkové lžíce cukru krupice

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení
  • Potravinářská fólie

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte dortovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložíme pečicím papírem.
  • 2Rozpuštěné máslo spojte s rozmixovanými sušenkami a pomocí lžíce udusejte po dně formy. Dejte aspoň na hodinu do mrazáku. Boky formy následně můžete vyložit dortovou transparentní fólií, nebo nechte jen tak a dort následně vyříznete z formy ostrým nožem.
  • 3V míse společně prošlehejte tvaroh, lučinu, 300 g smetany a oba cukry. Ohřejte zbylou smetanu. Namočte plátky želatiny do studené vody a jakmile změknou, vyždímejte je a nechte rozpustit v ohřáté (nikoli vroucí) smetaně. Vlijte do připravené tvarohové hmoty a stěrkou zamíchejte. Nakonec stěrkou vmíchejte limetkovou šťávu a borůvky a celou směs nalijte do připravené dortové formy s hotovým dnem. Dejte chladit do lednice ideálně do druhého dne (aspoň 8 hodin).
  • 4Na želé rozmixujte společně oloupaná kiwi a limetkovou šťávu zcela najemno (získáte pyré). Přidejte cukr. Směs krátce ohřejte. Nevařte, stačí aby byla směs teplá a mohla se v ní rozpustit želatina. Pokud byste ji vařili dlouho, začala by žloutnout. Želatinu namočte do studené vody, jakmile změkne, vyždímejte ji a vmíchejte do teplého kiwi základu.
  • 5Nalijte na už zatuhlý tvarohový základ a opět dejte chladit do lednice na několik hodin. Ostrým nožem vyřízněte z formy. Dozdobit můžete čerstvými kiwi, limetkami a borůvkami, nebo můžete nechat jen tak, aby vynikla struktura a barva želé.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA CHEESECAKE

SUROVINY NA ŽELÉ

JEŠTĚ POTŘEBUJETE