Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA CHEESECAKE
- 260 g sušenek bez náplně a bez polevy
- 2 plnotučné tvarohy
- 2 smetany na šlehání 40% (400 g)
- 80 g rozpuštěného másla
- 240 g lučiny
- 2 vanilkové cukry
- 110 g moučkového cukru
- 3 plátky želatiny
- 50 g šťávy z limety
- 280 g čerstvých borůvek
SUROVINY NA ŽELÉ
- 370 g oloupaných kiwi
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 4 plátky želatiny
- 4 polévkové lžíce cukru krupice
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte dortovou formu o průměru 20 cm. Dno vyložíme pečicím papírem.
- 2Rozpuštěné máslo spojte s rozmixovanými sušenkami a pomocí lžíce udusejte po dně formy. Dejte aspoň na hodinu do mrazáku. Boky formy následně můžete vyložit dortovou transparentní fólií, nebo nechte jen tak a dort následně vyříznete z formy ostrým nožem.
- 3V míse společně prošlehejte tvaroh, lučinu, 300 g smetany a oba cukry. Ohřejte zbylou smetanu. Namočte plátky želatiny do studené vody a jakmile změknou, vyždímejte je a nechte rozpustit v ohřáté (nikoli vroucí) smetaně. Vlijte do připravené tvarohové hmoty a stěrkou zamíchejte. Nakonec stěrkou vmíchejte limetkovou šťávu a borůvky a celou směs nalijte do připravené dortové formy s hotovým dnem. Dejte chladit do lednice ideálně do druhého dne (aspoň 8 hodin).
- 4Na želé rozmixujte společně oloupaná kiwi a limetkovou šťávu zcela najemno (získáte pyré). Přidejte cukr. Směs krátce ohřejte. Nevařte, stačí aby byla směs teplá a mohla se v ní rozpustit želatina. Pokud byste ji vařili dlouho, začala by žloutnout. Želatinu namočte do studené vody, jakmile změkne, vyždímejte ji a vmíchejte do teplého kiwi základu.
- 5Nalijte na už zatuhlý tvarohový základ a opět dejte chladit do lednice na několik hodin. Ostrým nožem vyřízněte z formy. Dozdobit můžete čerstvými kiwi, limetkami a borůvkami, nebo můžete nechat jen tak, aby vynikla struktura a barva želé.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!
Přidejte si recepty z celého internetu
Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.
Přidat recept