Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUSY
- 140 g bílků (z cca 4 vajec)
- 220 g jemného krupicového cukru
- 12 g kukuřičného škrobu
- 3 g bílého vinného octa (cca 2 lžičky)
SUROVINY NA KIWI KOMPOT
- 600 g oloupaného a na kousky nakrájeného kiwi (cca 8 kusů)
- ½ lžičky citronové kůry + 1 polévková lžíce citronové šťávy
- 55 g cukru krupice
KIWI ŽELÉ
- 1 kiwi
- 1 plátek želatiny
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 300 g šlehačky (ideálně 40%)
- 1 kiwi
- Posekané pistácie
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA KORPUSY
- 1Ideálně den před podáváním si připravte korpusy. Bílky začněte šlehat na střední otáčky a jakmile se začne vytvářet pěna, začněte postoupně zašlehávat cukr. Vyšlehejte pevný a lesklý sníh (trvá to pár minut). Jakmile tvoří pevné, ale stále ještě poměrně hodně ohebné špičky (v žádném případě už nestéká), krátce na nižší otáčky vešlehejte škrob a ocet. Sníh musí být lesklý a pružný, bez bublinek. Dejte tedy pozor na přešlehání, dělalo by to neplechu při pečení.
- 2Připravte si plech s pečícím papírem nebo jinou vhodnou podložkou (teflon, silikon apod.) a naneste sníh do požadovaného tvaru. Buď můžete dělat jako my vysoké kopečky lžící, do kterých uděláte důlek a lžící dotvarujete boky, nebo sněhem naplňte cukrářský sáček se zvolenou špičkou (vhodná je jak kulatá, tak i řezaná – např. otevřená hvězda). Použijte co největší plech. Korpusy potřebují rozestupy a pečete jen jeden plech naráz, tedy sníh potřebujete zpracovat najednou všechen.
- 3Předehřejte troubu na 140˚C (horní dolní ohřev).
- 4Plech vložte do trouby do nižší polohy a teplotu ihned stáhněte na 105˚C. Pečte 1 hodinu a 45 minut. Pak vypněte troubu, ale neotvírejte ji a Pavlovy v ní nechte aspoň ještě hodinu a půl až dvě odpočívat.
POSTUP NA KOMPOT
- 1Na kompot odeberte cca třetinu pokrájeného kiwi a dejte stranou. Zbylé dvě třetiny smíchejte s cukrem a citronovou šťávou a povařte doměkka a tak, aby se vyvařila část tekutiny. Odeberte 3 lžíce kompotu a dejte stranou. Použijete je na výrobu želé.
- 2Kompot dejte vychladit do lednice. Jakmile vychladne na aspoň pokojovou teplotu, přidejte do něj zbylou třetinu kiwi, kterou jste před tím rozmixovali. Kompotu se tím vrátí aspoň zčásti zelená barva. Tento tip jsem okoukala na blogu foodandstyle.com a je k nezaplacení.
POSTUP NA ŽELÉ
- 1Na želé přidejte ke 3 lžicím kompotu 1 oloupané nakrájené kiwi, rozmixujte a ohřejte. Namočte plátek želatiny a měkký a vyždímaný přidejte k připravenému z tepla odstavenému kiwi základu a míchejte do rozpuštění. Nalijte do vhodné malé ploché nádoby (např. plastová krabička vyložená potravinovou folií) a dejte do lednice zatuhnout.
POSTUP NA SESTAVENÍ
- 1Ušlehejte dotuha šlehačku. Na dno korpusů naneste kiwi kompot. Lžící na kompot nandejte šlehačku a dozdobte vykrájeným želé, čerstvým kiwi a posekanými pistáciemi.
Tip
Korpusy si upečte ideálně den předem. Potřebují hodně času na odpočinek v troubě.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!