Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY NA KORPUS
- 350 g hladké mouky
- 12 g prášku do pečiva
- Špetka soli
- 250 g másla pokojové teploty
- 220 g cukru moučka
- 1 vanilkový cukr
- 5 vajec M pokojové teploty
- 8 lžic mléka na světlou část (lehce přihřejte na cca pokojovou teplotu) + 2 lžíce mléka na kakaovou část
- 30 g kakaa holandského typu
- 1/3 lžičky skořice
- Kůra z 1 citronu
- 720 g kyselých višní v nálevu (hmotnost i s tekutinou)
SUROVINY NA KRÉM
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 120 g cukru krupice
- 500 ml mléka
- 250 g másla pokojové teploty
- 1 lžíce rumu
SUROVINY NA POLEVU
- 300 g hořké čokolády
- 20 g olivového oleje
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
POSTUP NA KRÉM
- 1Nejprve si připravte základ na krém. Uvařte pudink tak, že v jedné misce smícháte pudinkový prášek, cukr a cca třetinu mléka. Zbylou část mléka v rendlíku přiveďte k varu, následně vlijte připravenou pudinkovou směs a za stálého intenzivního míchání nechte několik minut po dojití k varu vařit.
- 2Přendejte do čisté misky, přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte vychladnout na pokojovou teplotu (doporučuji nejprve dát do lednice na rychlé ochlazení a následně včas vyndat).
- 3Po upečení korpusu a jeho vychladnutí dokončete krém tak, že prošleháte máslo a postupně zašleháte rovněž prošlehaný pudinkový základ.
POSTUP NA KORPUS
- 1Troubu předehřejte na 175° C (horní a dolní ohřev).
- 2Prošlehejte společně máslo a cukry do světlého nadýchaného krému. Pak po jednom zašlehejte vejce. V jiné míse smíchejte suché ingredience krom kakaa a skořice. Do krémového základu střídavě zašlehejte smíchané suché ingredience a prvních 8 lžic mléka.
- 3Těsto rozdělte na polovinu (zvažte). Do jedné poloviny zamíchejte kakao, skořici a dvě lžíce mléka.
- 4Do světlé poloviny zamíchejte citronovou kůru z 1 citronu.
- 5Na plech o rozměrech 34 x 25 cm vyložený pečicím papírem rozetřete nejprve světlou část těsta, na ni opatrně, aby nedošlo k promíchání, tmavou část těsta.
- 6Višně nechte okapat na sítku, šťávu uschovejte. Višně rozprostřete po celém povrchu tmavého těsta.
- 7Pečte cca 30 minut.
- 8Po vy tažení nechte vychladnout.
- 9Před aplikací krému korpus ještě provlhčete šťávou z višní (potřete korpus mašlovačkou namáčenou do šťávy z višní).
- 10Následně natřete krém na korpus a hezky zarovnejte do roviny. Dejte do lednice aspoň na dvě hodiny.
POSTUP NA POLEVU
- 1Na polevu společně nad vodní lázní rozehřejte čokoládu s olejem. Nechte rozpustit a smíchejte dohladka. Nechte lehce vychladnout a následně polijte připravený korpus a stěrkou uhlaďte. Jakmile začne poleva tuhnout, vidličkou po celém povrchu naznačte vlnky.

Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!
