• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem kurýrů, a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje, a to v následujících oblastech: Benešovsko, Plzeňsko a Příbramsko. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout, a usilovně pracujeme na nápravě.
1 CHLEBÍČEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA CHLEBÍČEK

  • 150 g hladké mouky
  • 130 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • Špetka soli
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • 20 g kakaa holandského typu  + cca 3 lžíce kakaa na vysypání formy
  • 220 g medu
  • 200 g másla pokojové teploty + máslo na vymazání formy
  • 3 lžíce rumu
  • 100 g podmáslí nebo kefíru pokojové teploty
  • 4 vejce pokojové teploty
  • 200 g najemno nastrouhané fialové mrkve (zbavené případného přebytku vody)
  • 3 hrsti směsi ořechů (vlašské, lískové, mandle, kokos apod.)
  • 100 g nasekané hořké nebo mléčné čokolády

SUROVINY NA POTŘENÍ CHLEBÍČKU

  • 2 lžíce rumu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 vrchovatá lžíce moučkového cukru

SUROVINY NA CITRONOVOU POLEVU

  • 250 g moučkového cukru
  • 50 g citronové šťávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejeme na 180˚C (spodní a horní ohřev). Připravte si formu na biskupský chlebíček a vymažte ji máslem a vysypejte kakaem.
  • 2Nejprve smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, skořici, kakao a citronovou kůru. V hluboké míse prošlehejte do světlé nadýchané konzistence máslo s medem. Po jednom zašlehejte vajíčka. Do směsi střídavě vmíchejte po částech sypkou směs a podmáslí (začněte moukou a skončete moukou). Vmíchejte rum a nakonec stěrkou mrkev, nasekané ořechy (doporučuji nahrubo nasekat v chopperu) a čokoládu.
  • 3Těsto dejte do připravené vysypané formy a pečte cca 50 – 60 minut na střední příčce trouby. Zkontrolujte chlebíček po cca 40 minutách – povrch by měl být už pevný, ale jemným dotykem povrchu bude patrné, že vnitřek chlebíčku je ještě neupečený. Proti případnému přílišnému přepečení povrchu přikryjte případně alobalem. Kontrolujte špejlovým testem (pokud zapíchnete špejli doprostřed plechu, musíte ji vytáhnout suchou nebo max. s drobečky, nikoli od ještě nedopečeného vlhkého těsta).
  • 4Po upečení potřete povrch chlebíčku směsí másla, cukru a rumu. Nechte 15 minut chladnout ve formě a pak vyklopte na mřížku (dnem vzhůru) a nechte zcela vychladnout.
  • 5Na polevu smíchejte cukr a citronovou šťávu a polijte chlebíček.
Tip
Nebojte se použít místo fialové třeba žlutou mrkev. Dozdobit můžete sušenými květy nebo ořechy.
Under Cake Pressure

Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA CHLEBÍČEK

150 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

130 g celozrnné špaldové mouky

Celozrnná špaldová hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

2 lžičky prášku do pečiva

 

1 lžička mleté skořice

 

Špetka soli

 

Nastrouhaná kůra z 1 citronu

 

20 g kakaa holandského typu  + cca 3 lžíce kakaa na vysypání formy

 

220 g medu

 

200 g másla pokojové teploty + máslo na vymazání formy

 

3 lžíce rumu

 

100 g podmáslí nebo kefíru pokojové teploty

 

4 vejce pokojové teploty

 

200 g najemno nastrouhané fialové mrkve (zbavené případného přebytku vody)

 

3 hrsti směsi ořechů (vlašské, lískové, mandle, kokos apod.)

 

100 g nasekané hořké nebo mléčné čokolády

 

SUROVINY NA POTŘENÍ CHLEBÍČKU

2 lžíce rumu

 

3 lžíce rozpuštěného másla

 

1 vrchovatá lžíce moučkového cukru

 

SUROVINY NA CITRONOVOU POLEVU

250 g moučkového cukru

 

50 g citronové šťávy