Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

30 PIECES
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 250 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 20 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalení
  • 20 g tuzemáku
  • 30 g bílého vína
  • 75 g zakysané smetany
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • špetka soli
  • sádlo na smažení

You also need

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský papír

Instructions

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, dáme do něj žloutky a přidáme moučkový cukr, tuzemák, bílé víno, zakysanou smetanu, citronovou kůru a špetku soli. Vše dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále plát silný 3–4 mm. Rádýlkem z něj vykrojíme kosočtverce velikosti sousta, které uprostřed třikrát prořízneme ostrým nožem tak, že po upečení vznikne mřížka. Připravené boží milosti položíme na stůl, kde je necháme ještě 10 minut přikryté utěrkou odpočívat.
  • 3
    Ve vyšší pánvi na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla a boží milosti v něm smažíme dozlatova. Usmažené pečivo skládáme na kuchyňský papír, který vsákne přebytečný tuk.
  • 4
    Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru.
Tip
K přípravě budete potřebovat rádýlko.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients

You also need