Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

30 KOUSKŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 20 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalení
  • 20 g tuzemáku
  • 30 g bílého vína
  • 75 g zakysané smetany
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • špetka soli
  • sádlo na smažení

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský papír

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, dáme do něj žloutky a přidáme moučkový cukr, tuzemák, bílé víno, zakysanou smetanu, citronovou kůru a špetku soli. Vše dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále plát silný 3–4 mm. Rádýlkem z něj vykrojíme kosočtverce velikosti sousta, které uprostřed třikrát prořízneme ostrým nožem tak, že po upečení vznikne mřížka. Připravené boží milosti položíme na stůl, kde je necháme ještě 10 minut přikryté utěrkou odpočívat.
  • 3
    Ve vyšší pánvi na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla a boží milosti v něm smažíme dozlatova. Usmažené pečivo skládáme na kuchyňský papír, který vsákne přebytečný tuk.
  • 4
    Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru.
Tip
K přípravě budete potřebovat rádýlko.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE