Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 75 g zakysané smetany
  • 30 g bílého vína
  • 20 g tuzemáku
  • 20 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalení
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 žloutky
  • sádlo na smažení
  • špetka soli

Ještě potřebujete

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský papír

Postup

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, dáme do něj žloutky a přidáme moučkový cukr, tuzemák, bílé víno, zakysanou smetanu, citronovou kůru a špetku soli. Vše dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny odpočinout.
  • 2
    Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále plát silný 3–4 mm. Rádýlkem z něj vykrojíme kosočtverce velikosti sousta, které uprostřed třikrát prořízneme ostrým nožem tak, že po upečení vznikne mřížka. Připravené boží milosti položíme na stůl, kde je necháme ještě 10 minut přikryté utěrkou odpočívat.
  • 3
    e vyšší pánvi na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla a boží milosti v něm smažíme dozlatova. Usmažené pečivo skládáme na kuchyňský papír, který vsákne přebytečný tuk.
  • 4
    Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru.

TIP

K přípravě budete potřebovat rádýlko.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef