• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
30 KOUSKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 250 g hladké mouky
  • 75 g zakysané smetany
  • 30 g bílého vína
  • 20 g tuzemáku
  • 20 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalení
  • ½ lžičky nastrouhané citronové kůry
  • 2 žloutky
  • sádlo na smažení
  • špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii
  • kuchyňský papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, dáme do něj žloutky a přidáme moučkový cukr, tuzemák, bílé víno, zakysanou smetanu, citronovou kůru a špetku soli. Vše dobře smícháme a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny odpočinout.
  • 2Z odpočinutého těsta vyválíme na pomoučněném vále plát silný 3–4 mm. Rádýlkem z něj vykrojíme kosočtverce velikosti sousta, které uprostřed třikrát prořízneme ostrým nožem tak, že po upečení vznikne mřížka. Připravené boží milosti položíme na stůl, kde je necháme ještě 10 minut přikryté utěrkou odpočívat.
  • 3e vyšší pánvi na středním ohni rozpálíme vyšší vrstvu sádla a boží milosti v něm smažíme dozlatova. Usmažené pečivo skládáme na kuchyňský papír, který vsákne přebytečný tuk.
  • 4Ještě horké je obalíme v moučkovém cukru.
Tip
K přípravě budete potřebovat rádýlko.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

250 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

75 g zakysané smetany

Zakysaná smetana bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

30 g bílého vína

 

20 g tuzemáku

 

20 g moučkového cukru a moučkový cukr na obalení

 

½ lžičky nastrouhané citronové kůry

 

2 žloutky

 

sádlo na smažení

 

špetka soli

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

potravinářskou fólii

 

kuchyňský papír