Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 210 g hladké mouky
- 210 g moučkového cukru
- 180 g vepřového sádla
- 50 g na jemno pomletých vlašských ořechů
- 10 g kakaa
- kyselejší marmeláda (višňová, červenorybízová, malinová atd.)
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které dáme alespoň na dvě hodiny (klidně na celou nic) vychladit do ledničky.
- 2Z těsta vyválíme tenký váleček, který nakrájíme na rovnoměrné plátky tak, abychom z nich mohli tvarovat kuličky o průměru cca 2 cm. Kuličky klademe v mírných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky uděláme úzkým koncem menší vařečky hluboký důlek. Na hodinu dáme vychladit do ledničky.
- 3Pokud není marmeláda úplně hladká a jsou v ní pecičky, přetřeme ji přes sítko.
- 4Do zdobícího sáčku s tenkou špičkou nebo kornoutku z pečicího papíru dáme marmeládu a důlky naplníme. Druhá možnost je naplnit koláčky marmeládou až po jejich upečení.
- 5Pečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 155°C, aby koláčky nepopraskaly. Necháme vychladnout na roštu.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.