Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Důlkové koláčky

50 KOLÁČKŮ

SUROVINY

  • 210 g hladké mouky
  • 210 g moučkového cukru
  • 180 g vepřového sádla
  • 50 g na jemno pomletých vlašských ořechů
  • 10 g kakaa
  • kyselejší marmeláda (višňová, červenorybízová, malinová atd.)

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP

  • 1
    Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které dáme alespoň na dvě hodiny (klidně na celou nic) vychladit do ledničky.
  • 2
    Z těsta vyválíme tenký váleček, který nakrájíme na rovnoměrné plátky tak, abychom z nich mohli tvarovat kuličky o průměru cca 2 cm. Kuličky klademe v mírných rozestupech na plech vyložený pečicím papírem. Do každé kuličky uděláme úzkým koncem menší vařečky hluboký důlek. Na hodinu dáme vychladit do ledničky.
  • 3
    Pokud není marmeláda úplně hladká a jsou v ní pecičky, přetřeme ji přes sítko.
  • 4
    Do zdobícího sáčku s tenkou špičkou nebo kornoutku z pečicího papíru dáme marmeládu a důlky naplníme. Druhá možnost je naplnit koláčky marmeládou až po jejich upečení.
  • 5
    Pečeme cca 10 minut v troubě vyhřáté na 155°C, aby koláčky nepopraskaly. Necháme vychladnout na roštu.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.