• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 180 g hladké mouky
  • 180 g cukru krupice
  • 140 g bílků a 100 g žloutků
  • moučkový cukr na posypání
  • špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru a špetkou soli do pevného sněhu.
  • 3Do vyšlehaných žloutků přidáme po částech střídavě vyšlehaný sníh a mouku a vařečkou opatrně, lehce mícháme, než se vše spojí.
  • 4ěstem naplníme cukrářský sáček s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškoty dlouhé 10 cm. Posypeme je přes jemné sítko moučkovým cukrem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.
     
     
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

180 g hladké mouky
180 g cukru krupice
140 g bílků a 100 g žloutků
 
moučkový cukr na posypání
 
špetka soli