Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients
- 180 g cukru krupice
- 140 g bílků a 100 g žloutků
- špetka soli
- 180 g hladké mouky
- moučkový cukr na posypání
Instructions
- 1Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
- 2Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru a špetkou soli do pevného sněhu.
- 3Do vyšlehaných žloutků přidáme po částech střídavě vyšlehaný sníh a mouku a vařečkou opatrně, lehce mícháme, než se vše spojí.
- 4ěstem naplníme cukrářský sáček s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškoty dlouhé 10 cm. Posypeme je přes jemné sítko moučkovým cukrem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
