Skip navigation

50 PIECES
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients

  • 180 g cukru krupice
  • 140 g bílků a 100 g žloutků
  • špetka soli
  • 180 g hladké mouky
  • moučkový cukr na posypání

Instructions

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    Žloutky vyšleháme s polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme s druhou polovinou cukru a špetkou soli do pevného sněhu.
  • 3
    Do vyšlehaných žloutků přidáme po částech střídavě vyšlehaný sníh a mouku a vařečkou opatrně, lehce mícháme, než se vše spojí.
  • 4
    ěstem naplníme cukrářský sáček s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkáme piškoty dlouhé 10 cm. Posypeme je přes jemné sítko moučkovým cukrem, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.
     
     
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

Ingredients