15 KOŠÍČKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 175 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli

TYMIÁNOVÝ KRÉM

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 lžičky tekutého medu

NA OZDOBU

  • 2 čerstvé fíky
  • snítky tymiánu
  • trochu tekutého medu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, vytvoříme z něj kouli, zabalíme do potravinářské folie a dáme vychladit na 1 hodinu do ledničky.
  • 2K pečení košíčků jsem použila formičky na košíčky o ∅ 6 cm, můžete použít i jakékoli jiné, třeba formičky na muffiny.
  • 3Z těsta vyválíme váleček a ten rozdělíme na 15 částí. Každou část namačkáme do formičky, tak aby těsto pokrývalo i celé její boky. Formičky s těstem vložíme na 15 minut do mrazničky. Do každé formičky na těsto položíme papírový košíček a do něj nasypeme zátěž. Pečeme 12 minut v troubě s ventilátorem vyhřáté na 180°C, poté odstraníme papírové košíčky se zátěží a dopečeme ještě dalších 6 minut. Upečené košíčky necháme ve formičkách úplně vychladnout a následně opatrně vyklopíme.

POSTUP NA TYMIÁNOVÝ KRÉM

  • 1Smetanu přivedeme k varu, vhodíme do ní omytý tymián a povaříme 5 minut. Odstavíme ze sporáku a necháme 2 hodiny louhovat, aby se do smetany dostala vůně i chuť tymiánu. Smetanu scedíme a dáme ji dobře vychladnout do ledničky.
  • 2Do mísy dáme mascarpone, vychlazenou smetanu a med a vyšleháme hustý krém. Nejdříve zapneme šlehač na malou rychlost, po minutě zvýšíme na plnou rychlost, šleháme cca 2 minuty, až bude krém téměř vyšlehaný, snížíme rychlost opět na nízkou a krém došleháme, aby byl dostatečně pevný, ale nepřešlehal se.

POSTUP NA OZDOBU

  • 1Cukrářský sáček se zdobicí špičkou s kulatým širokým otvorem naplníme krémem a nazdobíme košíčky. Na 15 minut je vložíme do ledničky, aby trochu ztuhly. Omyté fíky rozkrájíme na osminy. Na každý košíček položíme osminku fíku, pokapeme ji medem a na ozdobu můžeme přidat snítku tymiánu.
Tip
Na přípravu budete potřebovat 15 papírových košíčků na muffiny nebo pečicí papír. Dále zátěž při pečení (hrách, fazole, keramzit).
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

TĚSTO

175 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

125 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

50 g moučkového cukru

 

1 žloutek

 

špetka soli

 

TYMIÁNOVÝ KRÉM

250 g mascarpone

 

200 ml smetany ke šlehání

 

4 snítky tymiánu

 

2 lžičky tekutého medu

 

NA OZDOBU

2 čerstvé fíky

 

snítky tymiánu

 

trochu tekutého medu