• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současná omezení naší služby. Vzhledem k aktuální situaci jsme bohužel museli přistoupit k následujícím opatřením:
    - je možné provést pouze 1 nákup denně na osobu a to bez možnosti doobjednávky
    - max. počet položek na jeden nákup je 30. Pro Premium zákazníky 40. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo  konkrétní druh jogurtu
    - rušíme 15minutová časová okna pro doručení vašich nákupů – možnost objednání je pouze v rámci hodin
    Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. I těmito opatřeními jsme schopni navýšit naše kapacity a zajistit doručení Vašich nákupů. Váš Rohlík
15 KOŠÍČKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 175 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli

TYMIÁNOVÝ KRÉM

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 lžičky tekutého medu

NA OZDOBU

  • 2 čerstvé fíky
  • snítky tymiánu
  • trochu tekutého medu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, vytvoříme z něj kouli, zabalíme do potravinářské folie a dáme vychladit na 1 hodinu do ledničky.
  • 2K pečení košíčků jsem použila formičky na košíčky o ∅ 6 cm, můžete použít i jakékoli jiné, třeba formičky na muffiny.
  • 3Z těsta vyválíme váleček a ten rozdělíme na 15 částí. Každou část namačkáme do formičky, tak aby těsto pokrývalo i celé její boky. Formičky s těstem vložíme na 15 minut do mrazničky. Do každé formičky na těsto položíme papírový košíček a do něj nasypeme zátěž. Pečeme 12 minut v troubě s ventilátorem vyhřáté na 180°C, poté odstraníme papírové košíčky se zátěží a dopečeme ještě dalších 6 minut. Upečené košíčky necháme ve formičkách úplně vychladnout a následně opatrně vyklopíme.

POSTUP NA TYMIÁNOVÝ KRÉM

  • 1Smetanu přivedeme k varu, vhodíme do ní omytý tymián a povaříme 5 minut. Odstavíme ze sporáku a necháme 2 hodiny louhovat, aby se do smetany dostala vůně i chuť tymiánu. Smetanu scedíme a dáme ji dobře vychladnout do ledničky.
  • 2Do mísy dáme mascarpone, vychlazenou smetanu a med a vyšleháme hustý krém. Nejdříve zapneme šlehač na malou rychlost, po minutě zvýšíme na plnou rychlost, šleháme cca 2 minuty, až bude krém téměř vyšlehaný, snížíme rychlost opět na nízkou a krém došleháme, aby byl dostatečně pevný, ale nepřešlehal se.

POSTUP NA OZDOBU

  • 1Cukrářský sáček se zdobicí špičkou s kulatým širokým otvorem naplníme krémem a nazdobíme košíčky. Na 15 minut je vložíme do ledničky, aby trochu ztuhly. Omyté fíky rozkrájíme na osminy. Na každý košíček položíme osminku fíku, pokapeme ji medem a na ozdobu můžeme přidat snítku tymiánu.

TIP

Na přípravu budete potřebovat 15 papírových košíčků na muffiny nebo pečicí papír. Dále zátěž při pečení (hrách, fazole, keramzit).
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

TĚSTO

175 g hladké mouky
125 g másla
50 g moučkového cukru
 
1 žloutek
 
špetka soli
 

TYMIÁNOVÝ KRÉM

250 g mascarpone
 
200 ml smetany ke šlehání
 
4 snítky tymiánu
 
2 lžičky tekutého medu
 

NA OZDOBU

2 čerstvé fíky
 
snítky tymiánu
 
trochu tekutého medu