Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
1 KOLÁČ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 175 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce zakysané smetany

NÁPLŇ

  • 400 g třešní
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • Špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 lžička nadrceného badyánu a hřebíčku

BEZÉ

  • 4 bílky (cca 160 g)
  • 200 g krupicového cukru
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžíce bílého octa

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Ze všech suroviny vypracujeme vláčné hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme minimálně ½ hodiny vychladit v ledničce.
  • 2Připravíme si kulatou formu na koláč, nejlépe s odnimatelným dnem, o ∅ 23 cm.
  • 3Těsto rozválíme a vložíme do formy tak, aby pokrývalo i boční strany formy. Na těsto položíme pečicí papír a na něj nasypeme zátěž (fazole, keramzit), aby se těsto při pečení nevypouklo. Pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Poté z upečeného podkladu koláče vyjmeme papír se zátěží a dopečeme ještě 15 až 20 minut. Necháme vychladnout. Můžeme upéct i den předem.
  • 4Třešně omyjeme, zbavíme stopek a vypeckujeme. V misce je promícháme s ostatními surovinami a rozložíme je na připravený korpus koláče.
  • 5Bílky vyšleháme do hustého sněhu. Za stálého šlehání při nejvyšší rychlosti přidáváme k bílkům po lžících cukr (vždy se musí dobře zašlehat), poté přidáme bramborový škrob a jako poslední zašleháme ocet. Vyšlehaný sníh musí být hodně pevný.
  • 6Bílkový sníh naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a nastříkáme jej na koláč. Sníh můžeme na koláč jen navršit lžící. Pečeme 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 160°C s ventilátorem. Po upečení musí být bílková pěna na povrchu tvrdá, ale uvnitř vláčná. Podáváme vychladlé.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

TĚSTO

NÁPLŇ

BEZÉ