15 PRALINEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 125 g hořké čokolády (nejlépe 70%)
  • 125 g mascarpone
  • 100 g hořké čokolády na obalení nebo kakao
  • 1 lžička likéru Amaretto (není nutné)
  • 1 lžička silné vlažné kávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Mascarpone necháme asi hodinu odležet při pokojové teplotě. Poté je během 4 minut vyšleháme, aby se provzdušnilo. Těsně před šleháním mascarpone rozpustíme 125 g čokolády ve vodní lázni a necháme ji lehce prochladnout. Čokoládu spolu s kávou a likérem zamícháme jen zlehka vařečkou do mascarpone. Směs dáme na 2 hodiny vychladit do ledničky.
  • 2Ze ztuhlé směsi odkrajujeme lžičkou kousky, z kterých tvarujeme kuličky. Je potřeba pracovat rychle, protože směs rychle teplá a rozpouští se. Kuličky uložíme opět na 2 hodiny (klidně i na celou noc) do ledničky.
  • 3Kuličky obalujeme v čokoládě nebo kakau. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme ji jen lehounce vychladnout a obalíme v ní kuličky. Obalené pralinky dáváme zaschnout na rošt, aby měla přebytečná čokoláda kam stéci.
  • 4Uchovat maximálně 4 až 5 dnů v ledničce.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

125 g hořké čokolády (nejlépe 70%)

Hořká čokoláda 70% bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

125 g mascarpone

Mascarpone bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g hořké čokolády na obalení nebo kakao

 

1 lžička likéru Amaretto (není nutné)

 

1 lžička silné vlažné kávy