1 CHLEBÍČEK
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 100 g krupicového cukru
- 100 g hladké mouky
- 100 g mandlí
- 4 bílky
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Srnčí hřbet vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 2Mouku prosejeme a zamícháme do ní celé mandle (neloupané). Bílky ušleháme na pevný sníh, postupně po lžících do něj zašleháváme cukr. Vařečkou do sněhu opatrně zamícháme mouku s mandlemi a těsto přendáme do formy.
- 3Pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Chlebíček vyklopíme z formy na rošt a necháme do následujícího dne vyschnout.
- 4Další den chlebíček nakrájíme na co nejtenčí plátky, ty položíme na plech a při nízké teplotě (120°C) je sušíme asi 10 minut v troubě.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.