Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Povidlové taštičky

60 TAŠTIČEK

SUROVINY

  • 350 g hladké mouky
  • 150 g másla
  • 50 g moučkového cukru a 2 lžičky moučkového cukru
  • 6 g instantního droždí
  • 100 ml plnotučného mléka a 1 lžíce mléka
  • 30 ks blanšírovaných mandlí
  • sklenička povidel
  • 2 žloutky
  • 1 lžička mleté skořice
  • ½ lžičky perníkového koření bez prášku do pečiva
  • špetka soli

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

POSTUP

  • 1
    Máslo roztopíme, přilijeme do něj mléko a necháme trochu vychladnout.
  • 2
    Mouku a cukr prosejeme a promícháme je s kořením, solí a droždím. Do mísy přidáme žloutek a lehce prochladlé máslo s mlékem a vypracujeme těsto. Je dost hutné, ale elastické. Misku přikryjeme utěrkou a těsto necháme kynout jednu hodinu na teplejším místě bez průvanu.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme na plát silný 3 mm, snažíme se podsypávat jen minimálně hladkou moukou a vyválet co nejpřesněji tvar obdélníku. Plát rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm. Na střed každého čtverce dáme necelou lžičku povidel, rohy přehneme do středu. Na spoj těst položíme půlku mandle a lehce ji zatlačíme do těsta.
  • 4
    Taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem asi v dvoucentimetrových rozestupech. Pečeme 15 až 18 minut v troubě vyhřáté na 160°C s ventilátorem. Ihned po upečení potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem, rumem a troškou moučkového cukru. Necháme zaschnout a vychladnout na roštu.
Laskominy od Maryny
Autor receptu
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.