Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 350 g hladké mouky
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky perníkového koření bez prášku do pečiva
- 6 g instantního droždí
- 50 g moučkového cukru a 2 lžičky moučkového cukru
- špetka soli
- 2 žloutky
- 150 g másla
- 100 ml plnotučného mléka a 1 lžíce mléka
- sklenička povidel
- 30 ks blanšírovaných mandlí
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Máslo roztopíme, přilijeme do něj mléko a necháme trochu vychladnout.
- 2Mouku a cukr prosejeme a promícháme je s kořením, solí a droždím. Do mísy přidáme žloutek a lehce prochladlé máslo s mlékem a vypracujeme těsto. Je dost hutné, ale elastické. Misku přikryjeme utěrkou a těsto necháme kynout jednu hodinu na teplejším místě bez průvanu.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na plát silný 3 mm, snažíme se podsypávat jen minimálně hladkou moukou a vyválet co nejpřesněji tvar obdélníku. Plát rozkrájíme na čtverce o straně 6,5 cm. Na střed každého čtverce dáme necelou lžičku povidel, rohy přehneme do středu. Na spoj těst položíme půlku mandle a lehce ji zatlačíme do těsta.
- 4Taštičky klademe na plech vyložený pečicím papírem asi v dvoucentimetrových rozestupech. Pečeme 15 až 18 minut v troubě vyhřáté na 160°C s ventilátorem. Ihned po upečení potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem, rumem a troškou moučkového cukru. Necháme zaschnout a vychladnout na roštu.

Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.