Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 150 g hladké mouky
- 125 g změklého másla
- 80 g třtinového cukru
- 50 g kandované pomerančové kůry
- 40 g polenty (kukuřičné mouky)
- špetka soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na dva plechy položíme pečicí papír.
- 2Pomerančovou kůru nasekáme na menší kousky. Mouku promícháme s polentou, třtinovým cukrem a solí. Zapracujeme do ní máslo, až se dobře propojí, přidáme pomerančovou kůru. Z těsta odebíráme kávovou lžičkou kousky, ze kterých vytvarujeme kuličky, ty klademe ve větších rozestupech, protože se při pečení hodně roztečou, na plech. Kuličky lehce zploštíme.
- 3Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C s ventilátorem. Po upečení necháme vychladnout na plechu a následně sušenky sloupneme z pečicího papíru.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.