7 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g třešní (mohou být i mražené)
  • 250 g mascarpone
  • 100 g krupicového cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky bramborového škrobu
  • semínka z půlky vanilkového lusku
  • ¼ lžičky mořské soli
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Omyté třešně rozkrojíme na půlky, vypeckujeme a zbavíme stopek. Promícháme je s krupicovým cukrem a škrobem a v zapékací misce je pečeme 40 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Upečené třešně necháme vychladit v ledničce do následujícího dne.
  • 2Mascarpone dobře rozmícháme se smetanou, moučkovým cukrem, solí a vanilkou. Směs necháme vychladit v ledničce do následujícího dne. Druhý den směs přelijeme do zmrzlinovače. Dále postupujeme podle návodu k němu. Do hotové zmrzliny dáme zmrzlinovačem jen velmi krátce zamíchat vychlazené pečené třešně. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme do mrazničky. Zmrzlinu před podáváním musíme nechat povolit alespoň 15 minut.
  • 3Zmrzlinu můžete vyrobit i bez zmrzlinovače. Připravenou vychladlou směs vložíme do mrazničky. Každých 30 minutách ji musíme dobře prošlehat, dokud dostatečně nezmrzne, na závěr přimícháme pečené třešně.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

350 g třešní (mohou být i mražené)

Třešně čerstvé bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

250 g mascarpone

Mascarpone bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g krupicového cukru

 

50 g moučkového cukru

 

300 ml smetany ke šlehání

 

2 lžičky bramborového škrobu

 

semínka z půlky vanilkového lusku

 

¼ lžičky mořské soli