• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
1 DORT

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KORPUS

  • 170 g máslových sušenek
  • 70 g másla

CHEESECAKE

  • 750 g tvarohu (raději v kostkách)
  • 150 g moučkového cukru
  • 45 g bramborového škrobu
  • 20 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 3 banány
  • špetka soli

POLEVA ZE SLANÉHO KARAMELU

  • 220 g krupicového cukru
  • 50 g másla
  • 120 ml smetany na šlehání
  • velká špetka mořské nebo vločkové soli

KARAMELIZOVANÉ VLAŠSKÉ OŘECHY

  • větší hrst vlašských ořechů
  • 1 lžíce tekutého medu

KARAMELIZOVANÉ BANÁNY

  • 1 banán
  • 2 lžíce krupicovém cukru

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal
  • Pečící papír
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na korpus

  • 1Nejprve si připravíme formu. Protože budeme péct cheesecake ve vodní lázni, musíme dortovou formu o ∅ 24 cm velmi dobře obalit několika vrstvami alobalu, aby se do formy nedostala spárami voda. Dovnitř formy dáme na dno pečicí papír.
  • 2Máslo roztopíme a necháme lehce vychladnout. Mezitím rozemeleme sušenky, přidáme máslo a promícháme. Směs přendáme do formy, rozložíme po celé ploše a rovným dnem skleničky dobře umačkáme. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 165°C.

Postup na cheesecake

  • 1Během chlazení korpusu si připravíme tvarohovou směs.
  • 2Tvaroh 3x pomeleme na mlýnku na maso nebo jej můžete také posekat ve food processoru, tvaroh bude jemnější a hladší, ale nebude tak řídký jako ten ve vaničkách.
  • 3Mouku prosejeme se škrobovou moučkou a promícháme se solí. Banány rozmixujeme na pyré. Tvaroh rozmícháme metličkou s vejci a cukrem do hladka, přidáme banánové pyré a za stálého míchání přisypáváme připravené sypké suroviny. Do směsi se nesmí dostat moc vzduchu, mícháme tedy jen velmi krátce. Směs přelijeme do formy na připravený korpus. Na povrchu ji uhladíme. Formu přikryjeme alobalem tak, aby se nedotýkal tvarohové směsi. Cheesecake díky tomu zůstane po upečení bílý.
  • 4Formu postavíme do větší nádoby (plech s vyššími okraji), do nádoby nalijeme vařící vodu, která musí dosahovat do poloviny výšky dortové formy. Pečeme 75 minut na střední příčce v troubě vyhřáté na 150°C bez ventilátoru. Upečený cheesecake musí být na povrchu hladký a pevný, při dotknutí prstem musí pružit.

Postup na polevu ze soleného karamelu

  • 1V kastrolku se silnějším dnem rozmícháme cukr s 65 g vody a na mírném plameni vše zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a nezačne zlátnout, s cukrem nemícháme. Pokud máte teploměr, karamel by měl dosáhnout max. 170°C.
  • 2Kastrolek sundáme z hořáku a přidáme do něj máslo a smetanu, rozmícháme, vrátíme na mírný plamen a za neustálého míchání vaříme tak dlouho, dokud karamel nezačne houstnout. Na závěr do karamelu zamícháme sůl. Ještě teplým karamelem polijeme dort a dáme jej do ledničky vychladnout, nejlépe přes noc.

Postup na karamelizované vlašské ořechy

  • 1Vlašské ořechy nasekáme na větší kousky, lehce je opražíme nasucho na pánvičce, pánev sundáme z hořáku a přidáme na ni lžíci medu, promícháme, aby se ořechy obalily v medu. Ořechy ihned sundáme z pánve, položíme je na kousek pečicího papíru a necháme vychladnout.

Postup na karamelizované banány

  • 1Cukr dáme rozpouštět na mírném plameni na pánvičce. Banán nakrájíme na širší kolečka a vložíme je do rozpuštěného cukru, krátce zahříváme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Banány několikrát obrátíme, aby se v karamelu obtočily. Vyjmeme je na pečicí papír a necháme vychladnout.
  • 2Před podáváním cheesecake vyjmeme z formy a ozdobíme zkaramelizovanými ořechy a banány.
Tip
Vodní lázeň cheesecaku pomáhá v tom, aby se pekl rovnoměrně a díky vlhkosti v troubě nepopraskal na povrchu. Pokud se bojíte, že Vám do formy nateče voda, můžete dát na nižší příčku v troubě pekáč s vodou, ale není to úplně ono.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KORPUS

170 g máslových sušenek

Máslové sušenky bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

70 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

CHEESECAKE

750 g tvarohu (raději v kostkách)

 

150 g moučkového cukru

 

45 g bramborového škrobu

 

20 g hladké mouky

 

3 vejce

 

3 banány

 

špetka soli

 

POLEVA ZE SLANÉHO KARAMELU

220 g krupicového cukru

 

50 g másla

Máslo bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

120 ml smetany na šlehání

 

velká špetka mořské nebo vločkové soli

 

KARAMELIZOVANÉ VLAŠSKÉ OŘECHY

větší hrst vlašských ořechů

 

1 lžíce tekutého medu

 

KARAMELIZOVANÉ BANÁNY

1 banán

 

2 lžíce krupicovém cukru

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

Alobal

 

Pečící papír