Doprava

Košík

25 KUSŮ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 370 g hladké mouky
  • 10 g instantního droždí
  • 50 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • Větší špetka soli
  • 3 vejce + 1 vejce na potření
  • 100 ml vlažného mléka
  • 170 g změklého másla
  • Povidla
  • Kandovaná pomerančová kůra

SUROVINY NA POLEVU

  • 200 g moučkového cukru
  • 3 až 4 lžičky pomerančové šťávy

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • 25 papírových košíčků

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Mouku a cukr prosejeme do mísy, přimícháme špetku soli, vanilkový cukr a droždí. Přidáme mléko a po jednom do těsta zamícháme vejce.
  • 2
    Těsto hněteme asi 10 minut, postupně do něj přidáváme změklé máslo nakrájené na malé kostky. Vznikne elastické lesklé těsto, které není příliš tuhé. Mísu přikryjeme utěrkou a odložíme ji na teplejší místo bez průvanu, těsto necháme kynout 1½ až 2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Z těsta vykrajujeme kolečka o ∅ 6 cm, do středu každého kolečka dáme lžičku povidel, těsto slepíme a koblížky položíme spojem dolů do papírového košíčku.
  • 4
    Košíčky klademe ve větších rozestupech na plech, ten přikryjeme utěrkou a koblihy necháme kynout opět 1 hodinu na teplém místě bez průvanu, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • 5
    Před pečením koblížky potřeme rozšlehaným vejcem, které by mělo mít pokojovou teplotu. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 180°C s horkovzduchem.
  • 6
    Po upečení necháme 10 minut vychladnou a potřeme cukrovou polevou a posypeme kandovanou pomerančovou kůrou.

POSTUP NA POLEVU

  • 1
    Cukr prosejeme a utřeme jej s pomerančovou šťávou. Musí vzniknout hladká a jednolitá poleva, která se lehce táhne a jen velmi pomalu stéká z vařečky.
Laskominy od Maryny
Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

SUROVINY

SUROVINY NA POLEVU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE