• Vážení zákazníci, momentálně se bohužel potýkáme s nedostatkem skladových kapacit a nemáme tak otevřen dostatek časových oken na to, abyste si mohli objednat nákup na čas, který vám vyhovuje. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout a usilovně pracujeme na nápravě.
1 DORT

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KORPUS

  • 150 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 60 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 185 ml slunečnicového oleje
  • 125 ml podmáslí
  • 1 vejce
  • 1 lžička vinného octa
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 lžička soli

KRÉM ZE SOLENÉHO KARAMELU

  • 400 g termizovaného smetanového sýra (Philadelphia, cream cheese...)
  • 200 g Salka karamel
  • 200 g másla
  • 1 lžička mořské soli (nejlépe šupiny)

NA SKLÁDÁNÍ DORTU

  • 50 g karamelových sušenek (např. Lotus)
  • ovoce
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na korpus

  • 1Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2Mouku prosejeme spolu s cukrem a zamícháme do ní sůl.
  • 3Vejce vyšleháme v misce metličkou, postupně k němu za stálého šlehání přiléváme olej, vznikne směs lehce připomínající majonézu. Následně zašleháme podmáslí a přimícháme sypké suroviny.
  • 4Ve skleničce rozmícháme ocet se sodou, vznikne pěna, kterou rychle zamícháme do těsta. Je potřeba pracovat opravdu rychle a ocet se sodou smíchat až těsně před přidáváním do těsta. Těsto ihned nalijeme do připravené dortové formy, uhladíme na povrchu a dáme péct. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 170°C s ventilátorem. Zda je těsto upečené, poznáme špejlí, pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je hotové. Korpus necháme vychladnout ve formě na roštu.

POSTUP NA Krém ze soleného karamelu

  • 1Pokud neseženete již hotové Salko karamel, můžete povařit dvě hodiny uzavřenou konzervu klasického Salka ve vodě. Plechovka musí být během vaření celá ponořená ve vodě.
  • 2Máslo utřeme do pěny (třeme asi 10 minut), přidáme sýr a karamel a krátce zašleháme, aby se dobře spojily s máslem. Na závěr jen krátce zašleháme sůl.

Postup na skládání dortu

  • 1Sušenky nadrtíme případně pomeleme.
  • 2Vychladlý korpus opatrně vyjmeme z formy a uzavřeme jej do dortové obruče. Potřeme jej krémem a posypeme nadrcenými sušenkami. Ozdobíme ovocem a necháme dvě hodiny vychladit v ledničce.
Laskominy od Maryny

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

KORPUS

150 g hladké mouky

Hladká mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g moučkového cukru

Moučkový cukr bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

60 g jemně mletých vlašských ořechů

 

185 ml slunečnicového oleje

 

125 ml podmáslí

 

1 vejce

 

1 lžička vinného octa

 

½ lžičky jedlé sody

 

1 lžička soli

 

KRÉM ZE SOLENÉHO KARAMELU

400 g termizovaného smetanového sýra (Philadelphia, cream cheese...)

 

200 g Salka karamel

 

200 g másla

 

1 lžička mořské soli (nejlépe šupiny)

 

NA SKLÁDÁNÍ DORTU

50 g karamelových sušenek (např. Lotus)

 

ovoce