Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

KORPUS

  • 150 g hladké mouky
  • 60 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • 185 ml slunečnicového oleje
  • 125 ml podmáslí
  • 1 lžička vinného octa
  • ½ lžičky jedlé sody

KRÉM ZE SOLENÉHO KARAMELU

  • 200 g másla
  • 400 g termizovaného smetanového sýra (Philadelphia, cream cheese...)
  • 1 lžička mořské soli (nejlépe šupiny)
  • 200 g Salka karamel

NA SKLÁDÁNÍ DORTU

  • 50 g karamelových sušenek (např. Lotus)
  • ovoce

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup na korpus

  • 1
    Dno dortové formy o ∅ 24 cm vyložíme pečicím papírem a boky vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2
    Mouku prosejeme spolu s cukrem a zamícháme do ní sůl.
  • 3
    Vejce vyšleháme v misce metličkou, postupně k němu za stálého šlehání přiléváme olej, vznikne směs lehce připomínající majonézu. Následně zašleháme podmáslí a přimícháme sypké suroviny.
  • 4
    Ve skleničce rozmícháme ocet se sodou, vznikne pěna, kterou rychle zamícháme do těsta. Je potřeba pracovat opravdu rychle a ocet se sodou smíchat až těsně před přidáváním do těsta. Těsto ihned nalijeme do připravené dortové formy, uhladíme na povrchu a dáme péct. Pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 170°C s ventilátorem. Zda je těsto upečené, poznáme špejlí, pokud zůstane po vytažení z těsta čistá, je hotové. Korpus necháme vychladnout ve formě na roštu.

POSTUP NA Krém ze soleného karamelu

  • 1
    Pokud neseženete již hotové Salko karamel, můžete povařit dvě hodiny uzavřenou konzervu klasického Salka ve vodě. Plechovka musí být během vaření celá ponořená ve vodě.
  • 2
    Máslo utřeme do pěny (třeme asi 10 minut), přidáme sýr a karamel a krátce zašleháme, aby se dobře spojily s máslem. Na závěr jen krátce zašleháme sůl.

Postup na skládání dortu

  • 1
    Sušenky nadrtíme případně pomeleme.
  • 2
    Vychladlý korpus opatrně vyjmeme z formy a uzavřeme jej do dortové obruče. Potřeme jej krémem a posypeme nadrcenými sušenkami. Ozdobíme ovocem a necháme dvě hodiny vychladit v ledničce.
Laskominy od Maryny
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

KORPUS

KRÉM ZE SOLENÉHO KARAMELU

NA SKLÁDÁNÍ DORTU