30 PRALINEK

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 200 g hořké čokolády (70%)
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 90 g změklého másla
  • 60 g vyloupaných nesolených pistácií
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky instantní sypané kávy
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme k ní instantní kávu (musí se v čokoládě dobře rozpustit). Ze smetany spolu s cukrem ušleháme šlehačku, opatrně do ní stěrkou zamícháme lehce prochladlou rozpuštěnou čokoládu. Šlehacími metlami postupně do čokoládové šlehačky zašleháme změklé máslo rozkrájené na malé kousky a na závěr kávový likér. Vznikne hmota připomínající máslový krém, tu dáme minimálně na 12 hodin vychladit do ledničky v uzavíratelné nádobě.
  • 2Pistácie nasekáme nebo pomeleme na menší kousky. Ze ztuhlé hmoty lžičkou odkrajujeme kousky, ze kterých tvarujeme kuličky, ty ihned obalujeme v pistáciích. Kuličky se lépe tvarují v dlaních lehce navlhčených studenou vodou.
Laskominy od Maryny

Úspěšná brněnská foodbloggerka a majitelka skvělého pekařství spojila své síly s Rohlíkem a společně vám přinášíme várku skvělých laskomin.

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

200 g hořké čokolády (70%)

Hořká čokoláda 70% bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g smetany ke šlehání

Smetana ke šlehání (min. 31%) bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

90 g změklého másla

 

60 g vyloupaných nesolených pistácií

 

2 lžíce třtinového cukru

 

2 lžičky instantní sypané kávy